zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Slimme technologie leidt tot meer omzet

4 maart 2016 - Nieuw onderzoek van Avanade wijst uit dat de meerderheid van de zakelijke leiders en IT-beslissers al investeert in, en profiteert van, het toenemende gebruik van slimme technologieën op de werkplek.

De verhoogde inkomsten zijn volgens de ondervraagde beslissers de voornaamste reden om slimme technologie te gebruiken. Zij verwachten daarmee een omzettoename van 33 procent in de komende vijf jaar. Bovendien anticiperen bedrijven hierop door hun huidige werknemers om te scholen, nieuwe functies te creëren en te reorganiseren, aangezien de inhoud van ongeveer twintig procent van de bestaande banen zal veranderen.


 
Slimme technologie
Slimme technologie is technologie die ervoor zorgt dat computers of machines werk kunnen doen dat vanouds door mensen werd gedaan of beslissingen kunnen maken die traditioneel door mensen werden gemaakt. Voorbeelden van slimme technologie zijn connected devices, wearables en intelligent automation.

Bevindingen
Een aantal belangrijke uitkomsten van het onderzoek zijn:
 
- 63 procent van de bedrijven wereldwijd investeert al in slimme technologie en ervaart ook al voordelen als hogere omzet, verbeterde klantervaring en hogere werknemerstevredenheid. 
 -92 procent gelooft dat organisaties gemakkelijker toptalent aan kunnen trekken en kunnen behouden als zij meer gebruik gaan maken van slimme technologieën. 
- 73 procent van de ondervraagden geeft aan nieuwe vaardigheden te moeten ontwikkelen op het gebied van het verzamelen en analyseren van data (59 procent), het oplossen van problemen (61 procent), kritisch denken (51 procent) en samenwerken (51 procent), nu slimme technologieën een steeds groter onderdeel worden van de werkplek. 
- 60 procent gelooft dat slimme technologie een belangrijke rol zal spelen voor de klantervaring; voor het identificeren van sales leads (60 procent) en risicoconsumenten (49 procent). 
- 78 procent vindt dat hun organisatie nog niet voldoende heeft nagedacht over de ethische dilemma’s die het toenemende gebruik van slimme technologieën op de werkplek met zich meebrengt. 
 
Focus op digitale ethiek met de evolutie van de digitale werkplek
Terwijl de voordelen van slimme technologie duidelijk en overtuigend zijn, worstelen C-level beslissers met de ethische uitdagingen rondom het gebruik van slimme technologieën op de werkplek. 78 procent van de zakelijke leiders en IT-beslissers geeft aan dat hun organisatie nog niet genoeg over dit vraagstuk heeft nagedacht. De intentie is er wel: een meerderheid van de bedrijven zal zoveel als tien procent van het IT-budget aan slimme technologie besteden in de komende vijf jaar.
"Intelligente systemen staan voor de deur; angst en zorgen zullen de integratie van deze systemen in de werkplek niet tegenhouden. Adoptie en betrokkenheid bij de ontwikkeling van een digitale werkplek zal de werkplekervaringen verbeteren en efficiëntie verhogen," licht Tijmen van de Kamp, CTIO Avanade Nederland, toe. "Doordat slimme systemen bepaalde taken kunnen automatiseren, kunnen medewerkers zich concentreren op die taken waar zij echt het verschil kunnen maken."
 
Meer informatie over de digitale werkplek en de volledige onderzoeksresultaten vindt u hier. Ook zijn de Europese resultaten op verzoek beschikbaar.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Slimme technologie leidt tot doorbraken in alle economische sectoren
 'Meer technologie leidt in 2016 tot simplificering dankzij de cloud'
 Zes minimale klantverwachtingen voor nieuwe-generatie datamanagementoplossingen
 Jaag geen nieuwe technologieën na maar zet uw bedrijfsvoering centraal
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10