zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Later is nu!

1 juni 2016 - Begin 2016 is Microsoft gestopt met de onbeperkte opslag op OneDrive. Bestaande gebruikers mochten de 15GB opslag houden, mits zij zich daarvoor registreerden. Voor alle overige gebruikers geldt vanaf februari 2016 een maximum van 5GB. Ook de betaalde versie verloor haar onbeperkte opslag en kreeg een maximum van 1TB.

Ernst van Rheenen, Architect bij Xillio:  "We kennen uit het verleden het motto ‘Storage kost niets’. En in het kader van dat motto werd in het verleden niet kritisch gekeken naar wat werd bewaard en opgeslagen. "Sla maar op en we kijken later wel," dat was een vaak gehoorde uitspraak. Maar, later is nu! Nu blijkt dat Microsoft onbeperkte opslag aan baden legt, kunnen we concluderen dat storage wel degelijk iets kost, ook cloud storage. En dat klopt natuurlijk ook. De effort die partijen als Microsoft, Google, Dropbox in hun cloud storage oplossingen steken, moet immers worden terugverdiend."


 
Documenthuishouding
Van Rheenen: "De beslissing van Microsoft is een aanleiding om nog eens kritisch te kijken naar de eigen documenthuishouding. Want problemen in de documenthuishouding resulteren in problemen rondom de opslag, beheersbaarheid en vindbaarheid van documenten en het kunnen voldoen aan regelgeving. Elk van deze problemen vertaalt zich ook naar concrete financiële voordelen voor de organisatie wanneer deze worden opgelost. Bijvoorbeeld: Gemiddeld is 50 procent van de data opgeslagen op het netwerk ROT (Redundant, Obsolete & Trivial) en kan dus worden verwijderd.
Het is daarom nu het moment om gebruikers het belang van een goede documenthuishouding uit te leggen. Gebruikers moeten hierbij vooral leren gestructureerd te werken met documenten, bijvoorbeeld: toekennen van goede metadata, het voeren van versiebeheer en het plaatsen van documenten in het juiste proces. Het is nu ook het moment om de vertrouwde netwerkschijf vaarwel te zeggen en een gestructureerd systeem voor document management in te voeren. Hiermee borgt u voor de lange termijn de kwaliteit van de documenthuishouding."
 
Later is nu! Of eigenlijk allang begonnen, dus waar wacht u op?

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Organisaties verspillen jaarlijks meer dan 591. 000 euro aan opslag van nutteloze data
 Wanneer brengt u uw data naar een datacenter?
 Opslagruimte mobiel apparaat ontoereikend
 Beveiliging is topprioriteit voor opslag bedrijfsgegevens in de cloud
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10