zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Opslagruimte mobiel apparaat ontoereikend

31 maart 2015 - Voor uw neus speelt zich een prachtig tafereel af. Snel grijpt u uw telefoon om een foto te maken. Maar helaas weigert hij dienst; het geheugen is vol. Herkenbaar?

Voor meer dan de helft van de Nederlanders wel. 55 procent van hen moet wel eens bestanden op zijn mobiele apparaat verwijderen om voldoende werkruimte te creëren. Voor twee op de tien is dit zelfs ieder kwartaal of vaker aan de orde. Dit blijkt uit onderzoek van Kingston Technology onder meer dan 1.000 respondenten. Van hen geeft negentien procent aan de opslagruimte van zijn mobiele apparaat te gering te vinden.Foto’s grootste boosdoener
In onze steeds visueler wordende wereld is het geen verassing dat foto’s de meeste ruimte in beslag nemen. Zes op de tien Nederlanders noemen foto’s als de grootste boosdoener als het om hun mobiele geheugen gaat. Daarnaast zijn het ook apps (37 procent), video’s (22 procent) en muziek (negentien procent) die de opslagruimte ontoereikend maken. Een opvallend verschil is dat mannen aanzienlijk meer muziek en video’s opslaan dan vrouwen. Die besteden de ruimte aan andere dingen: één op de tien geeft aan te weinig opslag te hebben, omdat hun mobiel of tablet vol staat met spelletjes.

Vlaanderen
Uit het onderzoek – dat ook in Vlaanderen werd uitgevoerd – blijkt dat onze zuiderburen hun mobiele apparaat nog intensiever gebruiken. Zeven op de tien Vlamingen moet wel eens bestanden verwijderen en 26 procent doet dit zelfs eens of vaker in één kwartaal. De Belgen besteden net als de Nederlanders veel ruimte aan foto’s (58 procent), apps (35 procent) en muziek (22 procent). Opvallend is dat niet video, maar e-mails (negentien procent) in de Vlaamse top vier voorkomen. Dit is met name voor vrouwen aan de orde: 22 procent van hen geeft aan de meeste ruimte aan e-mails kwijt te zijn.
"We gebruiken onze mobiele telefoons en tablets steeds intensiever," stelt Niels Burnet, Business Development Manager bij Kingston Nederland. "We lopen daardoor steeds vaker tegen het probleem aan dat de opslagruimte van het apparaat niet voldoende is. U kunt natuurlijk alsmaar bestanden blijven verwijderen, maar het is veel simpeler en gemakkelijker om uw geheugen uit te breiden. Denk hierbij aan een extra geheugenkaart in uw device, een wireless opslagapparaat of een USB specifiek voor mobiele devices." 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Merendeel mobiele websites is niet getest op piekbelasting
 Wereldwijde trends in mobility
 Vrouwen raken vaker hun mobiel kwijt dan mannen
 Trends in mobiele data recovery
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10