zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Institutionele beleggers op zoek naar rendement in multi-asset-fondsen

7 oktober 2015 - Bijna twee derde (65 procent) van de institutionele beleggers verwacht dat de exposure van collega's naar multi-asset-fondsen in de komende drie jaar zal toenemen, aangezien de zoektocht naar waarde en rendement intensiveert.

Uit onderzoek van NN Investment Partners onder institutionele beleggingsmanagers komt naar voren dat één op de zeven respondenten (veertien procent) ervan uitgaat dat deze exposure van beleggers 'enorm' zal toenemen. 29 procent geeft aan dat deze exposure niet zal veranderen en twee procent verwacht dat de exposure in de genoemde periode zal afnemen.



Portefeuillekern 
Gevraagd naar de inzet van multi-asset-strategieën vindt 45 procent van de respondenten dat deze vooral als kern van de portefeuille moeten worden gebruikt. Daar staat tegenover dat zestien procent deze strategieën vooral ziet als een alternatieve allocatie om portefeuilles te spreiden, vijftien procent vindt het een satellietbelegging die alfa aan een portefeuille toevoegt en veertien procent beschouwt multi-asset als aanvulling op de eigen intern beheerde portefeuilles.
 
Complexer
Valentijn van Nieuwenhuijzen, Hoofd Strategie, Multi-Asset bij NN Investment Partners: "De financiële markten zijn door globalisering meer geïntegreerd en complexer geworden. Dit heeft geleid tot een grotere en snellere verspreiding van informatie, waardoor de markten veel sneller en op een meer complexe manier reageren dan ooit tevoren. Gezien deze uitdagingen is het niet verwonderlijk dat beleggers beslissingen liever overlaten aan multi-asset-teams die de technologie en ervaring hebben om deze enorme hoeveelheid informatie te verzamelen en te verwerken en snel kunnen reageren als kansen en bedreigingen zich aandienen."
De sterke voorkeur van beleggers voor multi-asset-fondsen wordt door 75 procent van de respondenten onderschreven. Zij zien wereldwijde multi-asset-strategieën als een goede belegging die waarde toevoegt. Veertien procent is het sterk met deze visie eens. Slechts vier procent is het hiermee oneens.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Differentiële eigendomsrechten stimuleren langer aandeelhouderschap
 Beleggen is onderhevig aan vele psychologische valkuilen
 Aandelen komende drie maanden de populairste beleggingscategorie
 Angst in de markt heeft geen effect op risicobereidheid beleggers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10