zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jonge sociale partners tekenen Jongerenakkoord

29 mei 2015 - De jongerenorganisaties CNV Jongeren, FNV Jong, VCP Young Professionals en AWVN Young HR, werknemers en werkgevers, zien toekomst in de cao. Dit zijn de jongerenorganisaties van zowel werkgevers als werknemers.

Door een jongerenakkoord te tekenen willen zij laten zien dat de cao nog altijd toekomst heeft. "We willen hiermee cao-partijen ook het goede voorbeeld geven," stelt Michiel Hietkamp, voorzitter van CNV Jongeren. "Zo moeilijk is het niet om uit die loopgraven te komen en goede afspraken te maken die in spelen op een veranderende arbeidsmarkt." Jolanda Lekkerkerk van AWVN Young HR voegt daar nog aan toe: "We waren er binnen no-time uit, en zo gek is dat niet, werkgevers en werknemers (jong en oud) zijn immers beiden gebaat bij een moderne cao."



Hoorzitting
De Tweede Kamer hield woensdag 27 mei een hoorzitting over de toekomst van de cao. "De jongeren zien wel toekomst in de cao," stelt Elwin Wolters van VCP Young Professionals. "Het draagvlak voor de cao onder Nederlanders is immers onverminderd groot en uiteindelijk is het een aangelegenheid van werkgevers en werknemers."
"We hebben recent nog een groot traject, het Reflexlab, afgerond waarin we tal van jongeren van verschillende achtergronden hebben laten nadenken over de toekomst van de arbeidsmarkt," voegt Robbert Coenmans, voorzitter van FNV Jong toe. "Daar kwam uit dat de cao wel wat moderner mag, maar het belang er van stond buiten kijf." Wat dat betreft vinden jongerenorganisaties de hoorzitting ook een gemiste kans. Coenmans: "Als ik het over de toekomst van de cao zou hebben, had ik ook graag jongeren gesproken. Dat is nu niet zo. "
De jongerenorganisatie roepen op om te praten over thema’s als flexibele contractsvormen en generatie verschillen in arbeidsvoorwaarden.
 
Jongerenakkoord
In dit jongerenakkoord van AWVN Young HR, CNV Jongeren, FNV Jong en VCP Young Professionals staat hoe onze toekomstige cao er uit ziet. Waarmee we kunnen inspelen op veranderingen op de arbeidsmarkt. Dat is een arbeidsmarkt waar ontwikkeling, inkomenszekerheid en mobiliteit centraal staan. Hoe ziet de cao van de toekomst eruit? Lees het op Brisk Magazine.


Bron: Brisk Magazine
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vooral jongeren bezwijken onder de werkstress
 Nederlandse jongeren positief over EU
 Organisaties niet klaar voor de nieuwe generatie baanzoekers
 ‘Jongere moet baan onder niveau accepteren’
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10