zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Pas uw Facebook-account aan voor uw sollicitatie

14 augustus 2014 - Op zoek naar een nieuwe baan en druk aan het solliciteren? Zorg voor een Facebook account dat op orde is, net als de andere accounts op de verschillende sociale media. Werkgevers ‘googlen’ hun kandidaten en proberen op die manier meer informatie in te winnen. 

Het is bijna een standaard procedure, het ‘googlen’ van potentiële werknemers. U kunt dit zien als een bedreiging of controle, maar het Facebook account kan ook worden aangepast en daarmee in uw voordeel werken. Er kan een goed beeld worden neergezet door bepaalde content juist wel of niet te plaatsen op Facebook.



Opleidingen en werkervaring
Van het Facebook account kan als het ware een cv worden gemaakt, zodat de werkgever precies ziet wat de sollicitant in het verleden heeft gedaan. Op de pagina kunnen opleidingen en werkervaringen worden vermeld, waardoor duidelijk wordt welke ervaringen de sollicitant heeft. Hierbij is het raadzaam om de opleidingen en werkervaring te vermelden die relevant zijn voor de betreffende functie en te streven naar een zo aaneengesloten mogelijk beeld, zonder ‘gaten’ in het cv.

Foto’s en statusupdates
Daarnaast kan het Facebook account worden aangepast door goed te kijken naar de foto’s en statusupdates die publiekelijk worden gedeeld. Facebook gebruikers kunnen kiezen om uitsluitend foto’s en updates met ‘vrienden’ te delen. Maar ook binnen de eigen vriendenlijst kunnen recruiters actief zijn. Hierdoor kan informatie alsnog uitlekken. Liever volledig op safe spelen? Plaats dan alleen foto’s en statusupdates die juist aangeven dat u op een serieuze manier in het leven staat. Bovendien kan informatie bewust publiekelijk worden gedeeld, zodat er een goed beeld van de sollicitant ontstaat.

Berichten van vrienden
Maak gebruik van de Tijdlijncontrole, waarmee controle wordt gehouden over wat er op de eigen tijdlijn verschijnt. Foto’s die door anderen worden geplaatst en liever niet worden gedeeld, kunnen eenvoudig verborgen worden op de tijdlijn. Op deze manier kan Facebook dusdanig worden aangepast dat er een goede indruk bij de potentiële werkgever ontstaat.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Facebook is geen goede informatiebron voor recruiters'
 Employer Branding via uw LinkedIn Bedrijfsprofiel – Een reeks gemiste kansen
 Grootbedrijf zet vaker social media in voor wervingsdoeleinden dan MKB
 Hoe anders is werven via sociale media?
 
 
reacties
 
Arnold  |   | 
11-06-2015
 | 
13:32 uur
Je kan ook je FB account uitschakelen voor zoekmachines in de instellingen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10