zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Employer Branding via uw LinkedIn Bedrijfsprofiel – Een reeks gemiste kansen

11 juli 2013 - Veel bedrijven hebben de mond vol van Employer Branding; vooral op sociale media.  Er zijn natuurlijk veel verschillende platformen: YouTube, Blogs, Pinterest, enzovoort voor content en Twitter, Facebook en LinkedIn voor engagement. In B2B is LinkedIn het vlaggenschip.  En toch wordt Employer Branding hier vaak vergeten.  Een reeks van gemiste kansen.  Dat stelt Mic Adam.

Elk bedrijf dat zich respecteert, heeft een bedrijfsprofiel op LinkedIn.  Niet iedereen heeft er één wat blijkt uit tussentijdse resultaten van een onderzoek waar Vanguard Leadership mee bezig is. eruit blijkt dat twintig procent van de rekruteringsbedrijven in België er geen heeft.  Als u er dan toch één hebt, dan zorgt u voor een goede profiel foto (logo met als dimensies 100 x 60 pixels – maximaal twee MB)


Net zoals op Facebook of Twitter, kunt u een Cover foto plaatsen.  Hier gaan veel bedrijven letterlijk de mist in.  Deze foto (646 x 220 pixels – maximaal 2 MB) kan een sterk imago voor uw bedrijf neerzetten.  Een vaak vergeten kans om aan Employer Branding te doen.

Producten en Diensten
Als kandidaten op zoek zijn naar informatie over uw bedrijf willen ze graag ook weten wat u doet.  Dit kunt u op het LinkedIn bedrijfsprofiel plaatsen onder het blokje Producten en Diensten. Weinig bedrijven doen dit.  Het tussentijds onderzoek gaat de richting uit van slechts 35 procent die daaraan meedoen.  Nochtans, dit is een mooie kans om aan Employer Branding te doen.
Bedrijven weten dat medewerkers de ambassadeurs zijn van het bedrijf, maar op LinkedIn blijkt dat toch niet het geval te zijn.  Weinig (minder dan tien procent) hebben aanbevelingen van hun Producten en/of Diensten.  Waarschijnlijk heeft het te maken met "ongekend is onbemind" of anders gezegd een gebrek aan degelijke training.  Nog maar eens een gemiste kans.

Statusupdate
Het blijft Adam verwonderen hoe weinig bedrijven een statusupdate gebruiken als middel om met hun volgers en medewerkers te praten.  Dit is een perfecte manier om kandidaten aan te trekken of aanbevelingen te krijgen. 
Als u dan een bedrijfsstatusupdate doet dan kunt u de medewerkers inschakelen als ambassadeurs door hen op de knop Like, Share of Comment te laten drukken.  Het bericht zal uitdeinen naar een veel groter netwerk en dat is nu net wat u als bedrijf toch wilt.  Opnieuw komt het gebrek aan training weer bovendrijven.

Career Page
Tenslotte is er natuurlijk de Career Page op uw bedrijfsprofiel.  Dit is echter niet gratis (8.000 of 15.000 euro) maar het is paradepaardje van LinkedIn als het op Employer Branding aankomt met elementen zoals banners, video, informatie en getuigenissen van medewerkers.
Bedrijven praten vaak over laaghangend fruit en hoe ze dit willen plukken, maar ze vergeten het gewoon!  Het LinkedIn bedrijfsprofiel is een dergelijk laaghangend fruit en toch wordt het vaak vergeten.  Dus waarop wacht u nu?
Deze tekst is door en in eigen naam van Mic Adam geschreven.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Aantal burn-outs stijgt opnieuw
 'Aanwezigheid bij cursus voldoende voor diploma'
 Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
 

Gerelateerde nieuwsitems

 CFO vertrouwt LinkedIn-profiel niet
 Hoe anders is werven via sociale media?
 ‘Als u niet beweegt, dan staat u stil’
 Recruitment met een social aanpak
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Ondanks salariskloof krijgen mannen en vrouwen even vaak promotie
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Europese CEO’s vol vertrouwen in vermogen om groei te realiseren
In vier stappen naar je eerste elektrische auto
De bekerplant waar we in zijn gevallen
Retentie als talentstrategie
meer top 10