zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Fred Akkerma

Fred Akkerma is hoofdredacteur van Managersonline.nl. Daarvoor was hij journalist, ondernemer en manager. Nu alle drie.
Fred Akkerma fred@managersonline.nl
 
 
 

Weblog`s van Fred Akkerma :

 

Zzp’er, denk na over de risico’s die u loopt

Door: Fred Akkerma , 15 oktober 2017
Bent u nooit ziek en is arbeidsongeschiktheid eigenlijk een beetje een ver-van-uw-bed-show? Zo denken veel zzp’ers erover. Toch komt het vaker voor dan u denkt dat iemand na een ongeluk of ziekte niet meer door kan als zelfstandig ondernemer.
  Lees verder...
 

Hoe zit het nu écht met een AOV voor zzp’ers

Door: Fred Akkerma , 09 oktober 2017
Slechts 1 op de 5 zelfstandigen is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Voor sommigen is dat niet zo erg, omdat zij bijvoorbeeld ook nog in loondienst werken of een partner hebben die genoeg verdient. Maar heeft u uw inkomsten als zzp’er wél nodig om uw levensstandaard te kunnen handhaven? 
  Lees verder...
 

Spreektraining Pieter Frijters nu ook online

Door: Fred Akkerma , 23 februari 2016
De grootste uigever ter wereld, Pearson, stapt uit "online learning". Internet bracht niet dezelfde megagroei, zoals die in e-commerce te zien is geweest. Natuurlijk wordt veel ondersteunende software zoals Blackboard gebruikt, maar de educatie zelf vindt toch hoofdzakelijk face-to-face plaats, zeker als het om managementtrainingen gaat.
  Lees verder...
 

Pieter Frijters de nieuwe Dr. Phil?

Door: Fred Akkerma , 02 november 2014
Pieter Frijters, op deze site vooral bekend van zijn trainingen spreken in het openbaar, nam afgelopen vrijdag een viertal Dr. Phil-achtige shows op. Hierin helpt hij onder toeziend oog van een live publiek een aantal mensen van hun angsten af. De resultaten logen er niet om.
  Lees verder...
 

Gratis whitepapers van Managersonline.nl

Door: Fred Akkerma , 06 mei 2014
Op Managersonline.nl vindt u inmiddels sinds een paar maand de rubriek Whitepapers, uitgebreide documenten waarmee u op managementgebied uw voordeel kunt doen. Deze worden gratis aangeboden door professionele dienstverleners waarmee wij samenwerken. Nu is er ook het B2B e-zine van Managersonline.nl.
  Lees verder...
 

Eén tip om moeiteloos 50 procent sneller digitaal te communiceren

Door: Fred Akkerma , 18 februari 2014
De laatste innovatie op het gebied van internet is een apparaat waarmee je kunt scannen, mailen en zorgen dat het gemailde document bij de ontvanger direct wordt uitgeprint. En dat alles met slechts één druk op de knop. Ik heb er één!
  Lees verder...
 

Robert Kiyosaki komt naar Nederland

Door: Fred Akkerma , 06 oktober 2013
Er was ooit een tijd, waarin alles wat een persoon moest doen bestond uit naar school gaan, goede cijfers halen, het vinden van een veilig en zekere baan, een loyale werknemer zijn, met pensioen gaan, verhuizen naar een kleiner huis met een eigen golfbaan, en nog lang en gelukkig leven.
  Lees verder...
 

Het mysterie van geheime netwerken (video)

Door: Fred Akkerma , 08 juli 2010
Geheime netwerken als Skull and Bones en de Bilderberg-conferentie zijn sinds jaar en dag voer voor complotdenkers. Wat zijn dit voor netwerken? En hoeveel macht hebben de leden daadwerkelijk?
  Lees verder...
 

Netwerktips van Elco Brinkman

Door: Fred Akkerma , 04 juli 2010
Oud minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur Elco Brinkman is sinds 1995 als voorzitter verbonden aan Bouwend Nederland. Tegelijkertijd is hij een van de meest invloedrijke mensen in Nederland. Dus over netwerken weet hij alles.
  Lees verder...
 

10 Tips & tricks om het maximale uit je netwerk te halen

Door: Fred Akkerma , 20 juni 2010
Goed, je kent wat mensen binnen je branche, en via via doe je ook nieuwe contacten op. Je hebt met andere woorden een aardig zakelijk netwerk. Maar hoe benut je dat netwerk nu optimaal? Tien tips.
  Lees verder...
 

Schrijf in 20 seconden uw eigen vacaturetekst

Door: Fred Akkerma , 08 maart 2010
Vacatureteksten zijn in zijn algmeenheid niet heel erg origineel. Bewoordingen als \'inspirerend\', \'enthousiast\', \'gemotiveerd\' vliegen je om de oren. Bedrijven die vacatures plaatsen met dat soort teksten hoeven geen dure tekstschrijvers meer in te huren. Want de \'Vacaturekraker\' doet precies hetzelfde: standaard vacature-advertenties uitpoepen.
  Lees verder...
 

AFM: DSB-provisies heel normaal en: waarom DSB kapot moet

Door: Fred Akkerma , 15 oktober 2009
Toezichthouder AFM heeft het nu bevestigd: provisies van 80 procent op koopsompolissen waren jarenlang doodgewoon. Niet alleen DSB, maar ook heel \'brave\' banken (inclusief -zelfs- de Rabobank) maakten zich er \'schuldig\' aan. Ik schrijf \'schuldig\' tussen aanhalingstekens omdat banken volgens mij niet zoveel misdaan hebben.
  Lees verder...
 

Nieuw SCHANDAAL ontdekt; DSB-affaire verbleekt (video)

Door: Fred Akkerma , 13 oktober 2009
Wat DSB Bank (bijna) de kop heeft gekost is het feit dat Pieter Lakeman spaarders opriep om hun geld weg te halen bij de Wognumse bank. Hij probeerde hiermee een paar duizend klanten te redden die producten hebben gekocht waar maar liefst 80 procent marge op zat voor de bank. Pure diefstal dus. Een aantal bedrijven maakt het echter nog bonter.
  Lees verder...
 

Oproep tot faillissement DSB is immoreel

Door: Fred Akkerma , 02 oktober 2009
Pieter Lakeman, die naar eigen zeggen 1200 \'gedupeerde klanten\' van DSB Bank vertegenwoordigt, wil dat u uw spaargeld bij DSB weghaalt, zodat de bank failliet gaat en zijn klanten er beter van worden (video). Dat is ronduit immoreel gedrag. En dom ook nog. Want bij een faillissement verliest iedereen, inclusief Lakeman.
  Lees verder...
 
1 2 3 4 5 6 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10