zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Pieter Frijters de nieuwe Dr. Phil?

Door: Fred Akkerma,   02-11-2014,   20:34 uur
 

Pieter Frijters, op deze site vooral bekend van zijn trainingen spreken in het openbaar, nam afgelopen vrijdag een viertal Dr. Phil-achtige shows op. Hierin helpt hij onder toeziend oog van een live publiek een aantal mensen van hun angsten af. De resultaten logen er niet om.

Voor de opnames in de Oscar Studios in Hilversum hadden zich tientallen belangstellenden aangemeld, waaronder veel lezers van Managersonline.nl. Onder hen ook mensen die daadwerkelijk met een fobie of angst kampten.Youtube-zangeres
Zij konden met eigen ogen zien hoe Frijters een vaak langslepende angst met enkele -ogenschijnlijk eenvoudige- technieken en oefeningen wist weg te nemen. Een "Youtube-zangeres" werd van haar podiumangst afgeholpen en gaf zelfs een spetterend optreden op het eind van de sessie. Een vrouw -angstig om in haar eentje voor een groot publiek te staan- die aanvankelijk hakkelend en stotterend op het podium stond, sprak  even later zonder spanning het publiek toe.

Ogenschijnlijke futiliteiten
Belangrijke aspecten bij spreekangst zijn bijvoorbeeld houding (jezelf groot maken), de wijze waarop je naar het publiek kijkt (NIET recht in de ogen en altijd het hoofd meedraaien als je iemand aankijkt), de juiste intonatie en pauzes, de tong altijd tegen het gehemelte houden, tenen ontspannen. Allemaal ogenschijnlijke futiliteiten, die echter wonderen deden bij de "proefkonijnen" in de studio in Hilversum.

Talkshowhost
Frijters ontving zijn studiogasten, waaronder ook mensen die de methode Mindtuning al eerder hadden ondergaan, als een volleerd talkshowhost. Met humor en een heel persoonlijke sfeer wist hij het publiek urenlang te boeien. Alle gasten die in de show gecoacht zijn, krijgen nog een gratis follow-up sessie in het trainings- en coachingsinstituut van Frijters Mindtuning in Waddinxveen.

Pieter Frijters behandelt al sinds 1992 mensen met angsten en fobieën, zoals spreekangst, vliegangst, smetvrees, pleinvrees et cetera. Hij schreef hierover de boeken Van fobie naar vrijheid en Meester over je gedachten.

De vrijdag opgenomen talkshows van Frijters verschijnen wellicht op tv en zullen in elk geval te zien zijn op www.mindtuning.nl.

 
 Doorsturen    1 reactie

 
 
 
Over de auteur:
Fred Akkerma is hoofdredacteur van Managersonline.nl. Daarvoor was hij journalist, ondernemer en manager. Nu alle drie.
 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Bert Bults  |   | 
12-11-2014
 | 
20:38 uur
Pieter Frijters? Een geweldige man!
Zelf ben ik een ex burnout client van hem. Wat hij mij in twee dagen heeft geleerd profiteer ik de rest van mijn leven van.
Jammer dat ik niet 20 jaar jaar eerder een burnout heb gehad en ik Pieter Frijters ook niet 20 jaar eerder heb leren kennen.
Nog twijfels als je ook angsten hebt? Mail maar voor meer info! Groetjes, Bert

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10