zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Investering van 400 Euro per werknemer leidt tot lager ziekteverzuim

12 maart 2002 - Bedrijven die minimaal 400 Euro investeren in aan arbomaatregelen, hebben te maken met minder ziekteverzuim. Dat blijkt uit onderzoek van de brancheorganisatie van arbodiensten, BOA.

  Lees verder...      Reageer

'Starre arbeidsmarkt remt economie'

12 maart 2002 - De arbeidsmarkt in de eurozone werkt onvoldoende efficiënt en vormt daardoor een rem op de economische groei. Op het ogenblik bestaan grote werkloosheid en problemen om aan personeel te komen naast elkaar.

  Lees verder...      Reageer

Grootste FNV-bond keurt WAO-akkoord af

10 maart 2002 - De bondsraad van FNV Bondgenoten, het 'parlement' van de vakbond, heeft het SER-akkoord over de herziening van het WAO-stelsel vrijwel unaniem afgewezen. Dat heeft een woordvoerster van de grootste vakbond van Nederland vrijdag gezegd na afloop van de stemming van de raad.

  Lees verder...      3 reacties

Bedrijven schrijven werknemers steeds vaker normen en waarden voor

8 maart 2002 - Steeds meer bedrijven nemen een gedragscode waarin ze precies vastleggen wat de maatschappelijke verantwoordelijkheid is en waarin staat wat wel en niet is toegestaan binnen het bedrijf. Op dit moment beschikt ruim 40 procent van de noordelijke bedrijven over een dergelijke code.

  Lees verder...      3 reacties

Wagenings bedrijf gaat files te lijf door banenruil

4 maart 2002 - Nederland krijgt minder files en gelukkiger werknemers als iedereen dichter bij huis gaat werken. Werkende mensen moeten daartoe onderling hun banen ruilen.

  Lees verder...      1 reactie

FNV formuleert vijf wensen aan nieuw kabinet

3 maart 2002 - De FNV vijf wensen voor een nieuw kabinet bekendgemaakt. Het gaat om thema's waar volgens de vakbond tot nu toe maar weinig aandacht voor is in de verkiezingscampagne.

  Lees verder...      3 reacties

Tandartsen en kappers hebben vaker RSI dan beeldschermwerkers

28 februari 2002 - Tandartsen, kappers, kleermakers, musici en studenten lopen een hoger risico om RSI te krijgen dan beeldschermwerkers. RSI gerelateerde klachten komen in Nederland bij 1 op de 5 werknemers langdurig of regelmatig voor.

  Lees verder...      3 reacties

Bouw-cao zet aan tot fraude

28 februari 2002 - De mogelijkheid tot het maken van prijsafspraken in de bouw, een praktijk die nu door een parlementaire enquêtecommissie wordt onderzocht, blijkt al jaren in de bouw-CAO te zijn vastgelegd. De passage in de arbeidsovereenkomst waarin wordt opgeroepen om vóór de aanbesteding van een project prijsafspraken te maken is in strijd met de Mededingingswet.

  Lees verder...      5 reacties

Vrienschap op het werk verhoogt productiviteit

25 februari 2002 - Vriendschappelijke banden tussen collega's verhoogt de productiviteit van de onderneming. Ook blijven bevriende werknemers langer bij een onderneming werken.

  Lees verder...      Reageer

Belangengroepen massief in de verdediging tegen Hoogervorst

25 februari 2002 - De vakbonden zijn woedend op staatssecretaris Hoogervorst. Volgens FNV en CNV zijn zijn vroegtijdige uitgelekte plannen om ziektegeld niet langer tot 100 procent aan te vullen stuitend.

  Lees verder...      12 reacties

Ook hoogleraren en artsen kritiseren WAO-akkoord

24 februari 2002 - Een aantal bedrijfsartsen en hoogleraren heeft in een open brief zware kritiek geleverd op het WAO-voorstel van de Sociaal Economische Raad (SER). Vooral de scherpe grenzen die de SER trekt tussen verschillende groepen WAO'ers liggen onder vuur.

  Lees verder...      Reageer

Eind in zicht voor geldverslindende Melkert-banen

20 februari 2002 - De Melkertbaan en andere vormen van gesubsidieerde arbeid lijken definitief op hun retour. Werkgeversorganisaties, vakbonden en kroonleden in de Sociaal-Economische Raad (SER) hebben in een werkgroep overeenstemming bereikt over het afschaffen van de zogeheten I/D-banen en de WIW-regeling voor langdurig werklozen.

  Lees verder...      39 reacties

FNV in actie tegen de wereld voetbalbond FIFA

20 februari 2002 - De Landelijke India Werkgroep (LIW), de FNV en de Schone Kleren Kampagne (SKK) zijn een emailcampagne begonnen tegen vandaag de internationale voetbalbond FIFA en de fabrikanten van sportartikelen. De campagne richt zich op de productie van sportartikelen zonder schending van arbeidsrechten en zonder kinderarbeid.

  Lees verder...      5 reacties

Steeds meer bedrijven werven personeel via internet

20 februari 2002 - Het Nederlandse bedrijfsleven stapt dit jaar massaal over op internet om personeel te werven. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim zeshonderd bedrijven, uitgevoerd door Willem Sterks van de faculteit Economie van de Groningse Hanzehogeschool.

  Lees verder...      8 reacties

< vorige 356 357 358 359 363 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10