zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Werknemers worden minder loyaal bij lang dienstverband

30 mei 2002 - Naarmate een werknemer langer in dienst is bij zijn werkgever neemt zijn loyaliteit af in plaats van toe. Over de gehele linie neemt de werknemerstrouw echter toe en scoort Nederland het hoogst in de hele wereld.

  Lees verder...      1 reactie

FNV beschuldigt bouwsector van slavernij-praktijken

29 mei 2002 - De polarisatie is weer helemaal terug, lijkt het wel. FNV Bouw gaat op onderzoek uit naar wat zij noemt 'slavernij-praktijken' in de bouwsector.

  Lees verder...      9 reacties

Nieuwe ontslaggolf op komst

26 mei 2002 - Nederland krijgt in het komend half jaar te maken met een grote ontslaggolf. Adviesbureau Berenschot verwacht dat er tienduizenden banen worden geschrapt.

  Lees verder...      4 reacties

Steeds vaker bedrijfsdiefstal door vrouwelijke werknemers

24 mei 2002 - Steeds meer vrouwelijke werknemers stelen van hun baas. In 1999 was 10 procent van het totaal aantal plegers van bedrijfscriminaliteit vrouw, in 2001 was dit 22 procent.

  Lees verder...      Reageer

Bij MKB-bedrijven is de baas de baas

24 mei 2002 - Werknemers in bedrijven met minder dan honderd werknemers hebben weinig te vertellen. Bij slechts een kwart van de bedrijven nemen werknemers zelf dagelijks beslissingen.

  Lees verder...      2 reacties

FNV wil richtlijn over piercings, hoofddoekjes en dresscodes

24 mei 2002 - Niet aangenomen worden als je een hoofddoekje draagt, verplicht piercings afplakken met pleisters, en een stropdas moeten dragen in de rechtszaal. En een man die weigert zijn oorbellen uit te doen, loopt het risico ontslagen te worden.

  Lees verder...      Reageer

Vijf low-budget tips voor gezonde werknemers

20 mei 2002 - Ziekteverzuimbeleid, reďntegratieplannen en actieverslagen: alles wordt uit de kast gehaald om ziekteverzuim en WAO-instroom te beperken. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

  Lees verder...      Reageer

Ziekteverzuim omlaag? Fietsend naar het werk!

14 mei 2002 - Ziekteverzuim voorkomen en bestrijden krijgt steeds meer managementaandacht. Nu werkgevers zelfs zijn verplicht om zieke werknemers te begeleiden bij verzuim, wordt naarstig gezocht naar middelen om ziekte te voorkomen en bekorten.

  Lees verder...      1 reactie

Werklozen moet tot half jaar wachten op reďntegratie

13 mei 2002 - Werklozen die in aanmerking komen voor een reďntegratietraject moeten soms een half jaar wachten voordat ze worden opgeroepen door het Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen. De wachttijd wordt volgens het onderzoek veroorzaakt doordat bijvoorbeeld de sociale diensten hun eigen zaken niet op orde hebben.

  Lees verder...      1 reactie

Uniek: FNV roept op tot lagere looneisen

10 mei 2002 - Hoezo gaat Nederland ten onder aan het poldermodel? Eergisteren betoonde de vakcentrale FNV zich voorstander van lagere looneisen.

  Lees verder...      1 reactie

HRM-beleid lijdt onder economische dip

3 mei 2002 - Human Resource Management (HRM) krijgt in bedrijven minder aandacht wanneer de economische groei terugvalt. Voor loopbaantrajecten en en traineeships is geen geld meer en bedrijven vallen terug in oude gewoontes.

  Lees verder...      1 reactie

Online gesprekstraining voor sollicitanten čn werkgevers

3 mei 2002 - Naast sollicitatietips zoals verscheidene tests en de CV-workshop biedt Intermediair vanaf deze week ook een online gesprekstraining voor een optimale voorbereiding op een sollicitatiegesprek. De website biedt een training aan voor zowel sollicitanten als werkgevers.

  Lees verder...      3 reacties

Mannelijke verkopers en chefs frauderen het meest

2 mei 2002 - Mannelijke verkopers en chefs frauderen het meest. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van onderzoeksbureau Hoffmann Statistiek.

  Lees verder...      1 reactie

Vloeken en namen vergeten grootste blunders op eerste werkdag

28 april 2002 - De eerste werkdag bij een nieuw bedrijf gaat regelmatig gepaard met blunders. Meer dan de helft van de mensen die aan een nieuwe baan begint ervaart de eerste werkdag als traumatisch.

  Lees verder...      4 reacties

< vorige 353 354 355 356 363 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10