Reactie: De laatste 10 jaar overwegend, blijkt dat niet de kennis/opleiding of ervaring telt, maar uitsluitend de leeftijd. Twitter, Linkedin of Hyves, het zijn leuke speeltjes. Serieuze managers/recruiters zouden moeten leren om CV's te ''lezen''. Als de steekwoorden waar ze van gehoord hebben niet in de persoonsbeschrijving voorkomt dan is de kandidaat niet interessant/geschikt. Competenties onderkennen dat kunnen ze niet.
Dus is een 59 jarige senior gedoemd te klussen of thuis te zitten.
Reactie: De kernboodschap van het verhaal is waar. Maar daaromheen vliegt het zodanig uit de bocht dat de aandacht volledig van die kernboodschap wordt afgeleid. Dit vindt ik geen sarcasme meer maar zwaar overdrijven. Als je bijv. ''zit u immers te surfen of bij de koffieautomaat'' vervangt door ''bent u immers bezig vooruit te plannen en werken, zodat u ook in de toekomst effectief en binnen de beschikbare met uw werk klaar bent'' en ''Neem uw laptop mee en ga lekker spelletjes spelen.'' door ''Ga ontspannen brainstormen over het verbeteren van de klanttevredenheid en het vergroten van de concurrentiekracht'', dan begrijpt volgens mij iedereen direct wat de kernboodschap is van dit verhaal.
Reactie: Voor een topsalaris mag je een topprestatie eisen. Bij slechte resultaten een miniumloon.
Bonussen in de wet verbieden. Dit zijn financieel topmensen maar sociaal debielen.
Reactie: Ik denk dat Ad de Beer gelijk heeft: de combinatie tussen het elkaar online en offline ontmoeten werkt goed en zal alleen maar worden versterkt in de toekomst. En nogmaals: men wil wel op inhoud netwerken. Geen slap geouwehoer, maar iets dat je verrijkt, inspireert en motiveert. Deze combi wordt al door het platform voor groeiondernemers (Port4Growth)gehanteerd.
Reactie: Het lijkt erop dat de bonus een recht is geworden, in plaats iets wat je krijgt bij goede prestaties. Hoezo, de bonus moet uitgekeerd worden omdat het is beloofd in 2007 bij de overgang? De prestaties zijn niet goed geweest, dus er is geen recht op een bonus. Of snap ik het niet?
Reactie: Een interessant artikel / onderzoek. Geeft stof tot nadenken...
Zoals Bananarama ooit zong:
It ain't what you do it's the way that you do it.
Dat geldt ook voor netwerken.
Ik heb recent een column over netwerken geschreven (en met name de manier waarop je dat m.i. zou moeten doen): Netwerken is saai … making friends is fun!
Geïnteresseerd? Lees het op http://jorisvanderwaart.wordpress.com
Reactie: Ook ik heb het boek ''Een werkweek van vier uur'' van T. Ferriss doorgeworsteld. Ik vond er niks aan, net als aan dit artikel trouwens. Voor ''luilakken'' zal het wel leuk zijn om te lezen maar ik kan me niet voorstellen dat dit werkt. Zo dom is een personeelschef nu ook weer niet.
Jacqelien
Reactie: Het is echt van de gekke dat bankiers dit durven te doen. Alleen maar aan zichzelf denken, terwijl de burger er voor op moet draaien. Ik hoop werkelijk dat de rechter en Zalm hun poot stijf houden en geen bonus hoeven uit te keren!
Reactie: Ik ben altijd zeer tevreden over de kwaliteit van artikelen op deze site. Maar het is erg teleurstellend dat dit artikel door het redactionele filter gekomen is. Die Dudley Bernard Dawson beschrijft Amerikaanse toestanden, waarbij het op deze site nu lijkt alsof dit één op één van toepassing op Nederland en dat betreur ik. Mag ik de wens uitspreken dat deze mentaliteit niet overwaait naar Nederland.
Kennen de medewerkers de verbeterkansen?
Ervaren ze die ook als zodanig?
Hebben de medewerkers ook een rol in het meedenken of zelfs doen om zaken mee te ontwikkelen?
Alle veranderingen geven weerstanden. Gebruik die weerstanden om goed naar het veranderproces en de strategie hiervoor te kijken. Maak de mensen belangrijk.
Hoe transparant is het veranderplan?
Is het gewenste doel werkelijk een verbetering van het oude en wat is die verbetering dan (voor de medewerkers)?
Hoe voelt het om ingeperst te zitten tussen jouw manager en jouw medewerkers en wat doe je ermee?
Informeer je de mensen constant over de verandering en mogen ze er op reageren? Voelen ze zich gehoord?
Wat doe je aan opvang van de mensen die in moeilijkheden zijn door de in te zetten verandering?
Kijk je naar talenten die medewerkers bezitten die ingezet kunnen worden in de verandering?