zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager van nu moet moedig zijn

3 augustus 2010 - De crisis heeft geleid tot grote onzekerheid onder managers. Datzelfde geldt voor het broze herstel waarvan niemand weet hoe lang het zal duren. Dat zegt de Duitse management-specialist Olaf Plötner in Manager Magazin. Express.be vat samen.

Plötner stelt dat er momenteel bijzonder veel veranderingen op de manager afkomen. Hij voegt daar meteen aan toe dat managers onmogelijk een afwachtende houding aan kunnen nemen. Er rest de manager dus niets anders dan risico's nemen. 



Zelfvertouwen en verantwoordelijkheidsbesef
"Geen enkele manager kan op dit ogenblik zeggen dat hij in een veilige omgeving werkt," voert Olaf Plötner aan. Managers moeten momenteel dan ook over een flinke dosis zelfvertrouwen beschikken om beslissingen te durven nemen. Het vergt immers moed om ondernemingsrisico's te nemen waarvan de gevolgen moeilijk ingeschat kunnen worden en zelfs het einde van een carrière kunnen betekenen. Verantwoordelijkheidszin is daar bovenop nodig om die risicovolle beslissingen niet lichtzinnig te nemen. Het buikgevoel blijft daarin volgens Plötner een cruciale rol spelen.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Graydon adviseert Creditmanagement op te nemen in HBO-lespakket
 Focus op risico maakt managers doortastender
 Bedrijven nemen teveel risico met risicomanagement
 Risico nemen zit in de genen
 
 
reacties
 
jan camus  |   | 
3-08-2010
 | 
07:34 uur
Managers hebben nooit in een veilige omgeving gewerkt, niemand trouwens. Managers hebben zelden verantwoordelijkheid genomen, zelden geluisterd, dat wel. Het verschil is dat zij in deze crisis hun gebreken niet meer op andermans rug hebben kunnen schuiven. Het ging té snel, hun normaal menselijk onvermogen werd té evident. Ze hoeven niet moedig te zijn, leren luisteren is voldoende ; aanvaarden dat zij niet alles ten allen tijde kunnen weten. Pijnlijk is dat als managers opzij gezet worden, zij vervangen worden door identiek geschoolde nieuwelingen met dezelfde mentaliteit, want de beslissingnemers komen eveneens uit hetzelfde nest. Zo wordt het evident dat deze crisis bijlange na nog niet uitgeraasd is, dat ze slechts af en toe een kalmere periode zal kennen om nog krachtiger toe te slaan. Is 2010 zo een kalmere periode ?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10