zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Succesfactor voor een functie aan de top ligt bij vrouwen zelf

2 augustus 2010 - De weg naar de top en diversiteit wordt belemmerd door het gebrek aan zelfvertrouwen bij veel vrouwen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Vrouwen aan de top... een kwestie van perceptie?’ Een zoektocht van soul:made naar de verklaring waarom er nog altijd weinig vrouwen aan de top zijn.

Een eenvoudige en effectieve oplossing om dit zelfvertrouwen een ‘boost’ te geven, heeft soul:made overigens ook; coaching op basis van de eigen drijfveren en voorkeuren. "Onvoorwaardelijk geloof in jezelf, welke beren je ook op je weg tegenkomt, is nodig om je niet te laten afleiden van de weg naar de top. Doe je dit met de nodige passie voor je werk en met een duidelijk doel voor ogen, dan helpt dat zeker," stellen de ondervraagde vrouwen in dit onderzoek. Zelfvertrouwen
Om als vrouw aan de top ‘je mannetje te staan’ is zelfvertrouwen een must. Soul:made hanteert een laagdrempelige en in praktijk bewezen werkwijze om dit zelfvertrouwen te versterken. Door zich te verdiepen in eigen drijfveren en voorkeuren krijgen vrouwen inzicht in de kracht- en valkuilkant van hun gedrag. En dit inzicht blijkt te werken, overigens ook voor het mannelijke deel van de bevolking. Het maakt de weg naar de top vrij en stelt organisaties op eenvoudige wijze in staat invulling te geven aan hun diversiteitsbeleid en de gestelde quota te behalen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven tips van zeer succesvolle zakenvrouwen
 Vrouw moet leren leidinggeven
 Drie dingen die vrouwen kunnen doen om de salariskloof te dichten
 Eigen persoonlijkheid belemmert vrouwen ook
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
2-08-2010
 | 
07:50 uur
Als vrouwen op deze manier meer zelfvertrouwen moeten krijgen, gaat het niet werken. Je hebt vertrouwen in eigen kunnen of niet.

Een sessie om drijfveren in een ander perspectief te plaatsen en de kracht- en aandachtspunten nog eens te bekijken, is een ander verhaal. DNA Behavior vind ik daar een mooie methode voor, maar zelfvertrouwen breng hier niet mee bij. Hooguit valt er nog iets te benadrukken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10