zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven gebruiken crisis om te innoveren

6 juli 2010 - De recessie heeft ervoor gezorgd dat bedrijfsprocessen kosteneffectiever verlopen en dat bedrijven meer openstaan voor nieuwe technologieën. Dit vindt 60 procent van de IT-managers die deelnamen aan een onderzoek dat Rackspace uitvoerde in samenwerking met Internet World.

Het onderzoek, waarvoor 1.300 IT-beslissers werden ondervraagd, voorspelt tevens dat organisaties dit jaar meer in IT zullen investeren. 



Lastige beslissingen
Uit het onderzoek blijkt dat de recessie ook invloed heeft uitgeoefend op de besluitvorming van IT-managers. Zo werd 62 procent van de respondenten in de laatste achttien maanden gedwongen lastige beslissingen te nemen die zij onder normale marktomstandigheden wellicht niet hadden genomen. Als gevolg hiervan veranderden werkmethoden en werd gebruikgemaakt van nieuwe technologieën om in de kosten te snijden. Daarnaast besloten organisaties dure processen te automatiseren of uit te besteden. 

Innoveren door crisis

"De crisis heeft bedrijven flink geraakt. Het heeft er echter ook toe geleid dat organisaties kosteneffectieve methoden en technieken zoals cloud computing zijn gaan toepassen," zegt Brian Garvey, Country Manager van Rackspace Benelux. "Bedrijven zijn bovendien meer gaan nadenken over hoe ze effectiever kunnen voldoen aan de wensen van klanten zonder teveel te focussen op het beheren van inhouse technologie." 

Nieuwe technologieën

Onderzoek toont verder aan dat bijna de helft (46 procent) van de ondervraagden gelooft dat de nieuwe werkwijzen en technologieën die eind 2008 en in 2009 zijn geïmplementeerd, ervoor hebben gezorgd dat zij de recessie het hoofd hebben kunnen bieden. Verder geeft 81 procent van de ondervraagden aan dat het waarschijnlijk is dat hun organisaties de komende twaalf maanden hun IT investeringen zullen vergroten. 

Sterker en effectiever

"Technologie heeft een belangrijke rol gespeeld in het effectiever maken van bedrijven," aldus Garvey. "Volgens Gartner erkennen organisaties dit door hun IT uitgaven te verhogen. Het is interessant te zien hoe bedrijven gebruik hebben gemaakt van de recessie om te innoveren. Je ziet vaak dat bedrijven deze periodes benutten om sterker en effectiever worden. Bedrijven zijn geenszins hersteld van de recessie, maar het is duidelijk dat veel organisaties flexibeler zijn geworden. Deze kennis, gekoppeld aan meer optimistische uitgavenpatronen, zal dit jaar een belangrijke factor zijn bij het op volle sterkte terugbrengen van bedrijven."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Innovatieve IT-diensten sleutel tot groei na crisis
 Kennisinvesteringen leiden tot hogere groei
 Plan Innovatieplatform leidt tot extra economische groei
 Innoveren begint bij uzelf innoveren - drie innovatieversnellingstips
 
 
reacties
 
olav I-force  |   | 
6-07-2010
 | 
09:14 uur
Mij bekruipt een beetje het gevoel dat het verhogen van de uitgaven gezien wordt als het doen van investeringen in innovatie. In de dagelijkse praktijk vind ik de innovatieve daadkracht nog ver te zoeken, behalve als je een upgrade naar een nieuwere versie innovatie vindt.

Let wel, ik heb het hier over de grotere bedrijven en overheden. Bij kleinere organisaties zien we vaak juist wel een enorme motivatie en noodzaak om te innoveren. Het koppelen van de frontoffice aan de backoffice, gekoppeld met de webshop, naadloos aangesloten. Eveneens gebruikmakend van customerprofiling door goed naar gedrag en trends te kijken, mede door inzet van sociale media.

Het leuke is, dat dit soort state of the art innovatie, niet eens heel veel hoeft te kosten. Er zijn diverse goede opensource producten waarbij met minimale investeringen in tijd en geld, geweldige resultaten worden behaald, door gebruik te maken van ''best of both worlds''.

De conclusie dat de grote jongens zo hard aan het innoveren zijn, die kan ik helaas nog niet delen...

Stijn Driessen  |   | 
7-07-2010
 | 
15:10 uur
Ik lees elk jaar weer dat uit onderzoek blijkt dat managers verwachten dat de IT-uitgaven omhoog zullen gaan. Echter vind ik dat dit niet samen staat met uitgaven aan innovatie. Natuurlijk heeft IT veel verricht op het gebied van innovatie, maar meer uitgaven in alleen IT is gewoonweg geen innovatie. Dit kunnen ook meerdere computers zijn of andere IT-oplossingen.

Voor echte innovatie moeten er plannen op tafel komen, los van alleen extra uitgaven aan IT.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10