zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zet de volgende stap in uw carrière op de loopband

3 maart 2010 - Maar liefst zes op de tien Nederlanders denken tijdens het fitnessen aan hun werk, zo blijkt uit onderzoek onder meer dan 12.000 Nederlanders. Voor veel fitnessers is het sportmoment ook de enige mogelijkheid om zonder afleiding van bijvoorbeeld kinderen, collega's of telefoon na te denken over de loopbaan.

Door de endorfine die vrijkomt door fysieke inspanning ontstaat er bovendien vaak een positief gevoel om echt stappen in uw loopbaan te zetten. De volgende dag is dat gevoel echter meestal weg. Loopbaan Fitness speelt hier op in en zorgt er met simpele oefeningen tijdens het sporten voor dat het niet bij losse gedachten blijft, maar dat gedachten gestructureerd worden en omgezet worden in concrete loopbaan stappen. 



Loopbaan Fitness
Vanaf deze maand zijn alle cardio apparaten, zoals de loopband, in een van Nederlands grootste sportscholen voorzien van een Loopbaan Fitness module op de televisie schermen. Op deze schermen worden iedere week korte oefeningen aangeboden waar de sporters zelfstandig mee uit de voeten kunnen. De komende weken kunnen hierdoor meer dan 10.000 sporters kennismaken met Loopbaan Fitness. 

Gerichter denken
Initiatiefneemster en psychologe Milja Falentijn van FLC Loopbaancoaching is enthousiast over de reacties in de pilot. "Wat je ziet is dat mensen al met een klein zetje veel gerichter na kunnen denken over hun carrière. Ik kreeg ook een aantal reacties van mensen die merkten dat ze tijdens het sporten vaak malen over hun werk, maar daar dankzij de oefeningen geen last meer van hadden. Natuurlijk is dit geen alternatief voor de individuele loopbaancoachingsgesprekken die ik normaal voer, maar het zal zeker de loopbaanontwikkeling van velen in versnelling brengen."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager vindt inspiratie vooral buiten kantoormuren
 Sporten stimuleert productiviteit, creativiteit en ambitie
 Pauzesoftware en surfen vergroten productiviteit
 Sportende werknemer werkt harder
 
 
reacties
 
Maaike  |   | 
28-08-2011
 | 
00:02 uur
Waar zijn deze fitness centra te vinden, ook in het Oosten van het land. Wat moet ik me voorstellen bij het soort vragen dat gesteld wordt tijdens het sporten en de registratie van de ideeën van de sporter?Hoe bruikbaar is zoiets tijdens je coachingsgesprekken.

Mvg Maaike

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10