zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Sportende werknemer werkt harder

12 mei 2009 - Het merendeel van de werknemers in Nederland gaat harder werken wanneer zij sporten. Desondanks doet 72 procent van de werkgevers niets om het sporten onder haar werknemers te stimuleren. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 598 respondenten.

Van de werknemers die aangeven productiever te zijn door te sporten, zegt 58 procent dat dit komt doordat zij zich fitter voelen. Nog eens 21 procent geeft aan dat het is omdat zij minder gespannen zijn. Slechts zeven procent van de respondenten geeft aan dat sporten juist een negatieve invloed heeft omdat het hen lui maakt. Sporten met collega’s

Ondanks dat ruim driekwart van de werknemers aangeeft harder te werken door te sporten, doet 45 procent dit liever niet met collega’s. 39 Procent van de respondenten ziet sporten met collega’s juist als een manier om elkaar beter te leren kennen. Martijn van der Neut, Marketing Manager bij NationaleVacaturebank.nl: "Het stimuleren van sporten onder werknemers levert niet alleen een voordeel op in productiviteit, het bevordert ook het teamgevoel. Daarnaast kunnen werkgevers zich onderscheiden door sporten op te nemen in de secundaire arbeidsvoorwaarden." 

Werkgever stimuleert sporten niet

Een ruime meerderheid van de werkgevers bevordert het sporten onder medewerkers niet. Bedrijven die dit wel stimuleren doen dit door het geven van (korting op) een sportschool abonnement (achttien procent) gevolgd door het faciliteren van een interne sportruimte (zeven procent) of het organiseren van een sportdag of –avond met collega’s (drie procent). 

Bewegen tijdens het werk
71 Procent van de werknemers zorgt zelf voor extra beweging tijdens de werkdag. Het meest populair is het nemen van de trap (26 procent), gevolgd door fietsend naar het werk gaan (25 procent) en wandelen tijdens de lunch (zestien procent). "Er is een duidelijke behoefte onder werknemers om te sporten, dit hoeft lang niet altijd samen met collega’s, maar kan door de werkgever ook gestimuleerd worden door bijvoorbeeld een fietsenplan of het aanbieden van gezond eten in de kantine," aldus Van der Neut.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager heeft het niet op sportende medewerker
 Sportblessure? Minder loon!
 Sporten kost werkgever geld
 Overheid moet bedrijven helpen gezond gedrag te stimuleren
 
 
reacties
 
Sportieve kerstpakketten  |   | 
16-07-2012
 | 
12:11 uur
Sport stimuleren is een voorziening waar helaas nog te weinig bedrijven mee komen. Vooral bij grote bedrijven zijn de voorzieningen vaker aanwezig.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10