zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Spam: slecht voor uw portemonnee en het milieu

21 januari 2010 - Uit diverse onderzoeken blijkt dat spam financieel verlies en schade aan de natuur veroorzaakt. De hoeveelheid spam die vorig jaar is verstuurd, heeft een uitstoot van koolstofdioxide veroorzaakt die gelijk is aan 1,6 miljoen keer de aarde rondrijden.

Spam kan ook de kosten voor bedrijven flink verhogen. Het Duitse Instituut voor arbeid (IZA) berekende eerder dit jaar dat de totale kosten van spam voor bedrijven kunnen oplopen tot 1.200 minuten (twintig uur) per werknemer per jaar. Groene plannen

Volgens een recent onderzoek van Forrester Research heeft 47 procent van de IT'ers 'groene' IT-plannen of -strategieën. Zeker 30 procent van de 900 ondervraagde professionele IT'ers overweegt minstens een project. Meer dan de helft van alle ondernemingen wil dat alle technische aankopen aan een aantal groene criteria voldoen. "Met de huidige veranderingen in de technologie wordt alles aan het milieu aangepast", volgens Nils Decker van het e-mailbeveiligingsbedrijf SpamExperts. "We bieden onze klanten twee in één: voorkom spam en verlaag het onnodige verbruik van energie." 

Professionele bescherming
Met een professionele spamfilter kan het gehele verlies in arbeidsuren worden weggenomen. Als iedereen gebruik zou maken van een professionele spamfilter, zou volgens een rapport van McAfee het totale energieverbruik, dat gerelateerd is aan spam, verminderd kunnen worden met 75 procent.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven spamverwachtingen voor 2010
 Record hoeveelheid spam in september
 Spamverbod werkt nu al
 Bedrijven riskeren enorme boetes vanwege spammen
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
21-01-2010
 | 
09:11 uur
Leuk toch dat ook spam nu nog meer in het beklaagdenbankje komt door een relatie naar milieu te leggen. Helaas zal dat de spammers niet echt verontrusten, want hun handel is bijzonder lucratief.
Natuurlijk kunnen we spam verstuurd in ons land, bijvoorbeeld door duistere goksites, melden bij de OPTA, maar als het resultaat van de inspanningen van OPTA wordt bezien, is er weinig hoop. Diverse klachten over die sites hebben nog steeds niet geleid tot een vermindering van die spam, laat staan een boete.
Spamfilters helpen natuurlijk, maar de spammers is over het algemeen slimmer dan de filters dus lijkt het ijdele hoop spam te stoppen.
De belofte van Gates dat we in 2005 verlost zouden zijn van spam kunnen dan ook bijgezet worden bij de vele beloftes die al gedaan zijn door overheden en toezichthouders.
Het enige wat zou helpen is een publieke boycot van spammers, maar ja, mensen die hun viagra niet aan de huisarts durven vragen, mede omdat het niet vergoed word, blijven afhankelijk van andere bronnen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10