zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tien redenen om te virtualiseren

13 november 2009 - Virtualisatie heeft zich inmiddels bewezen als tool om kosten te besparen. Toch denken veel MKB-bedrijven nog dat virtualisatie is voorbehouden aan grote ondernemingen of datacenters. Hieronder een lijst van VMware met de top tien redenen voor het MKB om aan de slag te gaan met virtualisatie.

1. U bespaart tijd


IT-personeel krijgt meer tijd zich bezig te houden met het ondersteunen van de business of ontplooien van nieuwe bedrijfsinitiatieven doordat het minder tijd kwijt is aan serverbeheer, patches of andere routinematige taken. 

2. U krijgt de beschikking over disaster recovery-mogelijkheden

Door servers te consolideren kan het IT-personeel de overgebleven capaciteit inzetten voor het repliceren van de omgeving, zonder hiervoor duizenden euro's uit te geven. 

3. Applicaties draaien stabieler

Bij het oude x86 computermodel, waarbij applicaties zijn gebonden aan fysieke servers, is het onmogelijk de huidige complexe en dynamische applicaties efficiënt te ondersteunen. Door virtualisatie worden de applicaties ontkoppeld van de fysieke hardware wat zorgt voor een verbetering in uptime, SLAs, flexibiliteit en prestaties. 

4. Het beheer verbetert

Het beheer van infrastructuren is tijdrovend. Ongeveer 70 procent van het IT-budget wordt besteed aan het managen van bestaande applicaties waardoor maar 30 procent beschikbaar is voor innovatie. Met virtualisatie kunnen MKB-bedrijven hun infrastructuur centraal beheren en arbeidsintensieve handelingen automatiseren, waardoor tijd wordt bespaard en de kans op menselijke fouten afneemt. 

5. U haalt meer uit uw hardware

Door af te stappen van het oude model om voor iedere applicatie een server te gebruiken, wordt hardware beter benut. Dat betekent dat bedrijven sneller kunnen reageren wanneer er meer capaciteit moet worden ingezet, zonder hiervoor nieuwe hardware aan te schaffen. 

6. Applicaties gaan langer mee

Door applicaties van de hardware te scheiden en te virtualiseren, kunnen applicaties langer in gebruik blijven wanneer de hardware wordt vervangen. Hierdoor kunnen bedrijven meer halen uit hun IT-investeringen. 

7. De beveiliging is beter

Doordat de applicaties en het besturingssysteem van de hardware zijn gescheiden, krijgen computervirussen en andere bedreigingen minder kans deze te infecteren. 

8. De bedrijfscontinuïteit verbetert

Virtualisatie helpt MKB-bedrijven bij het elimineren van geplande downtime en biedt de mogelijkheid sneller te herstellen van een ongeplande storing. Daarnaast biedt het mogelijkheden om complete virtuele omgevingen te migreren en back-uppen, zonder onderbreking van de bedrijfsprocessen. 

9. U bespaart energie

Virtualisatie betekent minder servers en minder servers betekenen lagere stroom- en koelingskosten en besparing op ruimte. De energiebesparingen worden geschat op ongeveer 300 tot 400 euro per server per jaar. 

10. U bespaart kosten

Serverconsolidatie betekent besparing op hardware, maar ook op operationele kosten die komen kijken bij het onderhouden van de business. Virtualisatie geeft MKB-bedrijven meer slagkracht, terwijl daarnaast kosten worden bespaard.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf tips om te communiceren op afstand
 Virtuele kantoren maken mobiel werken makkelijker
 Virtuele werelden zijn nog steeds interessant
 Is de toekomst virtueel?
 
 
reacties
 
Rene Civile  |   | 
13-11-2009
 | 
10:53 uur
Geweldige presentatie. Het kan het MKB niet vaak genoeg worden uitgelegd dat ook voor hen geld dat de IT strategisch is, en niet meer ondersteunend, uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Je ziet gelukkig ook dat de grotere IT service aanbieders zich de laatste jaren ook steeds meer hebben toegelegd op het MKB. Toch pleit ik hier voor wat meer kleinschaligheid.

Kleinschaligheid omdat, wanneer een grote omvalt of wordt overgenomen, dit altijd, tijdelijk, ten koste gaat van de dienstverlening in administratieve zin. Soms ook wel erger dan dat.

Kleinschalig omdat de verbindingslijnen vaak korter blijken. Ik zeg met opzet vaak omdat ik ook wel eens anders heb meegemaakt.

Ik wil hier dan vervolgens wel een hele zware en grote kanttekening plaatsen in het hele lijstje met voordelen.

Zorg te allen tijde dat de data lokaal blijft opgeslagen. Het zijn allang de kosten niet meer dit te realiseren en een goede backup voorziening te treffen voor die bedrijfskritische data. Door dit inpandig te houden houd u namelijk ook de veiligheid van eigen data in hand en oog.

Een goede leverancier kan u daar zo meer over vertellen en u zult verbaast zijn hoeveel een beetje rondshoppen u wat dit laatste betreft kan opleveren.
Elwin Brouwer  |   | 
13-11-2009
 | 
13:37 uur
De genoemde voordelen kunnen nog eens worden vergroot door virtualisatie niet zelf in te richten, maar gehost als dienst af te nemen. Laat een provider de technische inrichting en faciliteiten verzorgen en bepaal zelf welke functionele eisen je stelt. Hierdoor kun je je als bedrijf volledig richten op kernactiviteiten.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10