zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Negen tips van top-CEO's om met stress om te gaan

3 augustus 2009 - Iedereen gaat anders om met stress. Forbes vroeg negen topmanagers wat hun tactiek is om de stress waar ze onherroepelijk mee te maken krijgen, te bedwingen. Van sporten en mediteren tot tekenen: wie weet zit er een manier bij die ook uw hoofd weer leeg maakt en u tot rust brengt.

Jeff O'Shea, CEO van IntelliTouch Communications


Een bedrijf leiden als er minder middelen tot je beschikking staan en als de eisen vanuit de markt toenemen, is niet altijd even makkelijk. Ik probeer hier mee om te gaan door geconcentreerd te blijven. Daarom begin ik mijn dag vier tot vijf keer per week met een stuk fietsen. Zo maak ik mijn hoofd leeg en het geeft me de kans om in mijn eentje en ontspannen naar oplossingen te zoeken voor problemen. Ook goede muziek en veel lachen werken goed tegen de stress. 

Luis Derechin, CEO van JackBe

Zakelijke omstandigheden die stress veroorzaken zijn veelal dingen waar ik geen invloed op uit kan oefenen en waar ik niets tegen kan doen. Ik probeer me daarom aan te passen aan die omstandigheden en positief te denken. Ik ontspan door te sporten. ‘s Ochtends ga ik hardlopen en ondertussen denk ik dan na over de problemen. Bijkomend voordeel: ik ben nu zo in vorm dat ik de marathon kan lopen. 

Chris Twyman, CEO van Zapoint

Plannen in een snel veranderende markt is extreem moeilijk. We hebben altijd een plan B klaar, maar de laatste tijd ook een plan C en D. Door vooruit te kijken kunnen we snel schakelen, maar het legt wel grote druk op het team. We overleggen daarom dagelijks zodat we zo efficiënt mogelijk kunnen opereren. Sporten werkt goed om de stress te verdrijven, maar voor mij werkt tijd doorbrengen met mijn gezin nog het beste. 

Robert Loudermilk Jr., CEO van Aaron's, Inc.

Om eerlijk te zijn, heb ik weinig last van stress. Al levert het altijd een bepaalde mate van stress op als je samen werkt met je vader, zoals ik. Er zijn geen conflicten, maar het is niet altijd makkelijk. Als ik niet aan het werk ben, zoek ik de buitenlucht op. Ik ga vissen of jagen met mijn kinderen of ga met ze mee naar voetbalwedstrijden. Familie moet op de eerste plaats komen. 

John Benson, CEO van eFinancialCareers.com

Timemanagement is de sleutel tot stressbeheersing. Ik zorg dat ik tijd vrijmaak om te sporten, dingen te doen met mijn gezin en erop uit te gaan. Op die momenten staat  mijn BlackBerry uit. Ook een middagje zeilen doet wonderen. Jezelf een beetje verwennen is geen luxe maar noodzakelijk om creatief, geconcentreerd en productief te blijven. 

J.P. Miller, CEO van Louis Allen Worldwide

Als manager van een management consultancy firma heb ik niet alleen te maken met mijn eigen stress, maar ook met die van mijn medewerkers en klanten. Een goed gesprek met een zakenpartner of goede vriend waarin ik mijn bewondering voor hen uit helpt. Zo zet ik dingen in perspectief en kom ik in een positief denkkader terecht. Vervolgens bedenk ik wat het ergste is wat er zou kunnen gebeuren. Dat motiveert me om actie te ondernemen. En in actie komen vermindert stress en zorgt dat je helderder na kunt denken. 

Robert Freedman, CEO van ORC Worldwide

Ik heb het meeste last van stress als ik teveel moet doen in te weinig tijd. En ook als er nieuwe inzichten en duidelijkheid van me verwacht worden, als ik mezelf 100 procent moet richten op een bepaald probleem. Voor die situaties heb ik een creatief ritueel bedacht. Als ik ’s ochtends een kop koffie drink, maak ik een grappig, doordacht tekeningetje. Dat bereidt me voor op de dag die voor me ligt. Humor brengt vernieuwing en rust en maakt het makkelijker om met mensen om te gaan. Zie het werk een beetje als een spelletje. 

Ryan Wuerch, CEO van Motricity
Als CEO heb je altijd last van stress, zowel in goede als in slechte tijden. In slechte tijden kun je stress het best vermijden door je te blijven focussen op je doelstellingen. Zelf ga ik stress op vele manieren te lijf: door te trainen voor de marathon en tijd door te brengen met mijn gezin. Maar er gaat niets boven een avondje lekker eten en drinken met goede vrienden. 

Gary Bhojwani, CEO van Allianz Life

Ik hoop dat de positieve uitkomst van deze recessie zal zijn, dat mensen beter gaan investeren in hun pensioeninkomen. Maar hoop is geen strategie. Ik verminder stress door me bezig te houden met mogelijke oplossingen. In dit geval betekent dat dat ik verzekeringsproducten ontwikkel die mensen nu en in de toekomst voldoende inkomen garanderen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 `Een beetje stress hoort erbij`, aldus ambtenaar
 Zeven manieren om werkstress te verminderen
 Flexibiliteit leidt tot stress
 Crisis veroorzaakt stress bij werknemers
 
 
reacties
 
ACJ  |   | 
3-08-2009
 | 
12:46 uur
Opvallend is dat sport, in verschillende gedaanten, en ontspanning bij bijna alle CEO's als remedie tegen stress worden gebruikt. Wetenschappelijk is dit ook verklaarbaar aangezien we door ontspanning, waar sport een zeer efficiënte vorm van is, onze hersenactiviteit kunnen verlagen tot het zogenaamde ‘alfa’-niveau. Dit is ook het niveau dat zich kenmerkt door bijvoorbeeld het hebben van positievere gedachten hebben, creatiever zijn, efficiënter werken etc. Dit in tegen stelling tot het ‘Bèta’-niveau waar men snel geïrriteerd is, slecht kan concentreren en zelf vermoeidheidsverschijnselen krijgt.

Overigens zijn er alternatieven om effectief op dit ‘alfa’-niveau te komen en te blijven met als doel de eigen persoonlijke effectiviteit te verhogen. Meer hierover op onze website onder het kopje ‘Selfcoaching’.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10