zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse CIO heeft meer verantwoordelijkheid dan buitenlandse collega’s

12 juni 2009 - De Nederlandse CIO is op zeer hoog niveau werkzaam in vergelijkint met CIO's in andere landen. Zo is 51 procent van de Nederlandse CIO’s eindverantwoordelijk voor innovatie en technologie. Dit blijkt uit de jaarlijkse IT Leadership Strategic Survey van Harvey Nash onder ruim 1.300 respondenten uit de VS en Europa.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt verder dat IT-managers uit Nederland een strategische rol in de organisatie ambiëren en ook veelal vervullen. Dit blijkt uit het feit dat 59 procent van de Nederlandse CIO’s lid is van de directie, tegenover 46 procent op Europees niveau. Het onderzoek laat bovendien zien dat IT-kennis in de huidige economische situatie onontbeerlijk is voor het succes van de organisatie. Buitenlandse professional

61 procent van de respondenten geeft aan te hebben geleden onder het tekort aan vaardigheden van IT-professionals tijdens de economische recessie. Toch gelooft 51 procent van de Nederlandse respondenten er niet in om de professional van buiten de eigen landsgrenzen te halen. Deze mening staat haaks op die van de CIO’s in de rest van Europa; hoewel het percentage aanzienlijk lager ligt dan vorig jaar, is de meerderheid van de CIO’s in de rest van Europa hier namelijk positief over. 

Fleixibiliteit

Jan Leen ’t Jong, directeur van Harvey Nash Nederland licht de Nederlandse resultaten toe: "De uitkomsten uit de het onderzoek van dit jaar bevestigen onze ervaringen. Het lijkt een tegenstelling met wat er in de arbeidsmarkt gebeurt, maar we stellen nog steeds vast dat er een tekort is aan specialisten. De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet zich nog steeds voort. Juist in de huidige markt zien we dat er extra aandacht is voor inhuur van externen in plaats van het in vaste dienst nemen van medewerkers."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlandse CIO heeft weinig te zeggen
 CIO moet kiezen: technologiemanager of innovatiemanager
 CIO is ideale verandermanager
 Verandermanager of ict-directeur? CIO mag het zeggen
 
 
reacties
 
Hendrik  |   | 
18-06-2009
 | 
21:13 uur
Harvey Nash is als geen ander afhankelijk van die ''flexibele markt'', dus dit lijkt een beetje op preken voor eigen parochie.

Verder zou ik aan marktanalyses van een bedrijf, dat Cygnus en Bright IT ''betrouwbare partners'' vindt, weinig waarde hechten:
(Klik hier)

Harvey Nash is niet het soort bedrijf waar ik graag zaken mee doe.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10