zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf trends die werken voorgoed zullen veranderen

28 mei 2009 - Binnen vijf jaar zal ‘flexibel werken’ gewoon standaard zijn. Volgens 130 leden van het Flanders DC-netwerk, dat hierover op 18 juni een congres houdt in Evere zijn er vijf trends die daar een doorslaggevende rol bij gaan spelen. 6Minutes.be vat samen.

1. Sociale media breken door


Deze trend houdt gelijke tred met het gebruik van smartphones en de continue beschikbaarheid van werknemers en werkgevers. Niet alleen marketing, maar ook HR krijgt hier flink mee te maken. 

2. Thuiswerken wordt normaal

Werk wordt beoordeeld op basis van kwaliteit, niet meer op aanwezigheid, en kan op elk moment worden bekeken en gevolgd via sociale media. Thuiswerken leidt ook tot een betere balans tussen werk en privé. Of toch niet…? 

3. Duurzaam ondernemen wordt de norm

Dit zal grote gevolgen hebben voor de economie en het sociale leven. 

4. Kleine bedrijven maken hun opmars

De tijd van logge multinationals is voorbij. Kleine, creatieve en flexibele bedrijfjes die zich toespitsen op hun core business winnen terrein. 

5. Grenzen vervagen

Allerlei scheidingslijnen zullen wegvallen: die tussen afdelingen binnen bedrijven, die tussen vestigingen, die tussen concurrerende leveranciers, die tussen privaat en publiek initiatief, die tussen consument en producent, dietussen marketeer en klant.


Bron: 6Minutes
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf marketingtrends voor 2009: back to basic
 Drie arbeidsmarkttrends voor 2008
 Ook kantoorhumor is onderhevig aan trends
 Manager kan zich nu al voorbereiden op de werkplek van 2018
 
 
reacties
 
Nico Cost, personal coach @ bqriuz  |   | 
28-05-2009
 | 
19:55 uur
Spannend wordt het voor grotere bedrijven. Die zullen zich anders moeten gaan organiseren om de concurrentie in binnen- en buitenland bij te houden die met deze trends aan de gang gaan.

Meer thuiswerken zal naar mijn mening wel afhangen van de beschikbaarheid van sociale media en webbased bedrijfsapplicaties, of bedrijven er in slagen te gaan sturen op output, en dat er inderdaad veel meer kleinere bedrijven komen. Bedrijven met veel afdelingen hebben gewoon teveel processen en ketens om thuiswerken goed mogelijk te maken.

Wat betreft duurzaam ondernemen hoop ik dat we er in slagen om de juiste normen en waarden te selecteren en er geen afgeleide van ons verlopen kapatilistische systeem nog afstammend uit de industriële revolutie van te maken.

Genoemde trends zullen volgens mij ook enorme impact hebben op het managementvak. Een goede procesmanager, met wat meer bagage op gebied van marketing (klantgericht denken) en personeelszaken (competenties & empowerment), neemt de rol van de manager eenvoudig over.
Martijn  |   | 
2-06-2009
 | 
15:03 uur
Ik weet dat een groep entrepeneurs in online samenwerken heel goede service en product bieden op dit gebied. Ze starten ''as we speak'' alles op, maar zijn al in de lucht gegaan ivm grote vraag. Ze maken het mogelijk om online te communiceren / trainingen & presentaties te volgen en samen te werken door bijv. documenten te delen, chat, voice, webcam en nog een paar van dat soort innovatieve zaken.

Ik kwam erop via een zakelijk contact van mij en heb een demo gehad, ik was onder de indruk. Moest eraan denken toen ik punt 1 t/m 3 in het gerelateerde artikel las.

Bedrijf heet trouwens iViRTUALL en is Nederlands maar richt zich op heel Europa. Check it out!
Ron Ladage  |   | 
2-06-2009
 | 
15:45 uur
Is dit nieuw?
Al jaren lees ik over veranderingen die we krijgen. Modewoorden als flexibiliteit, mobiliteit, deeltijd etc. Al jaren geleden schreef Peter Senge over de Vijf Disciplines een belangrijk onderdeel van de lerende organisatie. Helaas hadden de bedrijven in Nederland daar geen geduld voor en liepen van trend naar trend, zonder er echt mee op te schieten.
Gelukkig hebben heel veel schrijvers aan hun boeken geld verdiend en nu verteld dit artikel dat we weer een nieuwe trend gaan doen.
Hopelijk worden we eens verlost van al die mooie benamingen van manager, geleerden van scholen en komen op hun plek weer eens echte ondernemers voor terug.
Die weten te overleven en zijn in staat om de toekomst te bepalen.
Ik hoop dat ik met deze mensen mag gaan samenwerken aan een nieuwe economie.
Joop Janssen  |   | 
2-06-2009
 | 
16:54 uur
Spannend wordt het zeker.
Er is op het moment echter al meer aan sociale media voor handen dan waar men zich bewust van is. Thuiswerken biedt voor zowel de werkgever als voor de werknemer een enorme flexibiliteit. Indien deze flexibiliteit goed aangestuurd wordt en gefaciliteerd wordt, zijn de mogelijkheden enorm.


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10