zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier manieren om op te vallen bij uw baas

23 juli 2008 - Hopelijk heeft u niet nog steeds de illusie dat uw talenten en harde werken vanzelf opvallen en u automatisch beloond wordt voor uw inzet. Om die promotie in de wacht te slepen zult u meer moeten doen om uzelf in de kijker te spelen.

Maar daar zijn vier strategieën voor, aldus Monster



1. Geef u vrijwillig op voor extra taken

Blijf alert op kansen waarmee u uw sterke kanten kunt tonen, u boven de rest uit kunt steken en bij kunt dragen aan de belangen van uw baas. Ziet u een kans, grijp hem dan meteen. Steek uw hand al op voor de rest zelfs maar in de gaten heeft dat er zich een mogelijkheid voordoet. 

2. Laat u tijdens iedere vergadering tenminste drie keer horen

Als u introvert bent, zal dit niet gemakkelijk zijn, maar u kunt uzelf hierin trainen. Nodig, want de wereld wordt geregeerd door extraverten waarin mensen die langer nodig hebben om hun gedachten op een rijtje te krijgen het nakijken hebben. Een tip: zorg dat u de agenda vooraf in uw bezit hebt en schrijf op basis daarvan enkele ideeën op. Werp tijdens de vergadering zo nu en dan een blik op uw notities zodat u snel op een bepaald thema in kunt springen. Als u niets zegt, kunnen mensen denken dat u ook daadwerkelijk niets te melden hebt. U wilt niet dat uw baas dat van u denkt! 

3. Blijf op de hoogte en laat dat blijken

Lees, surf en praat met uw vakgenoten. Laat zo nu en dan een opmerking vallen waaruit blijkt wat u allemaal wel niet weet en wat u ergens over denkt. Neem de tijd om enkele doordachte en nuttige ideeën te formuleren en deel die vervolgens. Kennis is macht, nietwaar? Bovendien zijn degenen die vooruit denken, degenen die beloond worden met die felbegeerde promotie. 

4. Maak uw successen bekend

Laat mensen standaard weten waarmee u bezig bent en hoe de status is. Stuur na een vergadering een mailtje met een bevestiging van de gemaakte afspraken en cc dat naar de relevante personen. Krijgt u een compliment van een klant of relatie, stuur dat dan door naar uw baas onder het mom van hem of haar op de hoogte willen houden van het goede werk dat gerealiseerd wordt onder zijn/haar leiding. Uw succes is tenslotte zijn/haar succes.


Bron: Monster
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier manieren om snel promotie te maken
 Sneller promotie dankzij krachtenveldanalyse
 Tien manieren om kansen te creëren
 Kledingkeuze van invloed op promotie
 
 
reacties
 
a.c.m. van der knaap  |   | 
23-07-2008
 | 
09:18 uur
Vergeet niet dat je baas ook een mens is. geef een oprecht compliment als hij/zij iets goed gedaan heeft, en maak een opmerking over zijn nieuwe stropdas/overhemd of dat ie naar de kapper is geweest. Dat valt pas op!
A.E.E.M. Voorhuis  |   | 
28-07-2008
 | 
07:54 uur
Niet zonder meer cynisch bedoelt maar wat dacht u van gewoon goed werk opleveren?
André M. Pippel  |   | 
29-07-2008
 | 
09:23 uur
Mijnheer of mevrouw Voorhuis heeft gelijk, dat er in eerste instantie, dan wel in elk geval, goed werk moet worden geleverd. Toch herken ik mij zonder meer ook in het verhaal van de auteur. Hard werken alleen is niet voldoende als je ook nog een heel klein beetje carriëre wilt maken. De haantjes en hanige hennetjes om jou heen geven je dan absoluut het nakijken. Vrijwel niets komt je vanzelf aanwaaien. Je zult er echt zelf iets extra's (noem het maar een soort persoonlijke marketing of PR)voor moeten doen. Overigens ben ik niet zo gecharmeerd van tip vier van de auteur. Deze past niet bij mij als persoon. Ik heb zo m'n trots en dit gaat mij wat te ver, c.q. ligt er wel erg dik boven op. Maar dat het werkt weet ik wel, want ik heb collega's dit in de loop van de jaren al meermalen met succes zien doen! Nou ja, dan maar geen carriëre, denk ik dan bij mezelf. Zo wil ik mij hoe dan ook niet opstellen en ik trek daar dan dus ook de consequenties uit. Veel succes allemaal met jullie persoonlijke profilering, maar: blijf wel bij jezelf!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10