zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

‘Doorwerken tot 70ste is helemaal niet aan de orde’

21 juli 2008 - Rienk van Splunder, vice-voorzitter van de CNV Vakcentrale, is 'verbaasd' over de uitlating van minister Donner in De Telegraaf. De minister filosofeert in dat artikel over doorwerken tot 70 jaar.

De minister koppelde zijn opmerkingen aan de levensverwachting in 2040, maar Van Splunder vindt dat voorbarig. "Niemand kan vandaag al voorspellen hoe oud mensen over ruim 30 jaar zullen worden. Dat is koffiedik kijken en daar heeft niemand wat aan." Tegenstander
Het CNV Vakcentrale is tegenstander van verhoging van de AOW-leeftijd. Op dit moment stoppen werknemers, al dan niet gedwongen, ruim voor hun vijfenzestigste. Vooroordelen, waarvan is aangetoond dat ze niet kloppen, en een gebrek aan scholing spelen een belangrijke rol. Het CNV wil dat werknemers - gezond en met plezier - tot hun pensioen kunnen blijven werken. "Daar valt een wereld te winnen. Als het kabinet werkelijk iets wil bereiken, dan kan het beter nog meer energie in die groep steken," aldus Van Splunder.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Enthousiasme over doorwerken tot 65e stijgt
 50-plussers willen graag doorwerken
 Langer doorwerken fiscaal voordelig
 Langer doorwerken vereist prikkels
 
 
reacties
 
Rene Civile  |   | 
16-09-2008
 | 
15:33 uur
Donner ontpopt zich meer en meer als een wereldvreemd geval die zich aan, terechte, kritiek niets gelegen laat liggen. We hebben in het verleden al eerdere 'vage' oplosrichtingen mogen vernemen. Waarom wordt de belastingbetaler gedwongen een incompetente persoon als deze, nog langer financieel te moeten onderhouden? Donner staat wat dit betreft beslist niet alleen want er zijn er nog een aantal in dit kabinet te bedenken.

RC PM
Peter van Loon  |   | 
4-08-2009
 | 
11:56 uur
Volgens mij is minister Donner en de rijksoverheid in het algemeen erop uit de pensioenleeftijd naar 75 jaar te brengen en het sociale stelsel tot de grond toe af te breken.Mogen we allemaal door blijven werken tot we er dood bij neervallen en bij werkloosheid geen WW meer maar direct de bijstand in en gewoon fulltime werken voor 700 euro netto per maand. Ondertussen gaan Belgen, Fransen, Italianen en zo lekker met 55 jaar eruit en mogen wij hun pensioentekorten aanvullen. DAT IS DE TOEKOMST DAMES EN HEREN!
Martha van de Pasch  |   | 
5-08-2009
 | 
08:37 uur
Waarom mensen niet gewoon de vrije keuze laten. Wil iemand doorgaan na zijn vijf en zestigste oké. Er zijn genoeg banen waar men fysiek tot op latere leeftijd mee door kan gaan. Met 55 met pensioen lijkt me voor sommigen te vroeg. Al dat beknibbel is niet meer van deze tijd. Daarbij komt dat de vereenzaming toeneemt. Laat men mensen langer doorwerken is dat probleem ook opgelost. Donner de man uit de tijdmachine komt als een onwijs geheel over met al zijn uitspraken. Maar waar maken we ons druk over. Over 30 jaar ligt de heer Donner met zijn neus omhoog en ik meen dat er dan al lang een andere frissere wind doorheen is gewaaid. Daarbij komt dat Donner als stroman wordt gebruikt want zijn sociale partners stribbelen niet tegen dus is hij niet de enige met zulke gedachte. Zolang de Tweede Kamer het eens is mag hij het uitvoeren. Alleen momenteel is het kabinet er een kei in om baantjes door te schuiven en op deze manier is duidelijk te merken dat de verkeerde mensen op de verkeerde stoelen zijn beland. Even doorbijten tot de nieuwe verkiezingen.

Fokkelien Meyenfeldt  |   | 
6-08-2009
 | 
10:22 uur
Het hangt inderdaad heel erg af van het soort werk dat je doet. Ik denk dat je in de bouw, maar ook in de zorg en bepaalde sectoren van het onderwijs, eerder ''slijt'' dan in bv. puur administratief werk.
Maar daarnaast is het ook van belang op welke leeftijd je bent begonnen te werken. Als richtlijn zou je ca. 40 werkjaren kunnen nemen. En verder gewoon vrij laten. Al dat geregel, daar wordt een mens niet vrolijk van!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10