zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Email en vergaderen putten manager uit

4 juli 2008 - Ziet u nu alweer op tegen de volgende vergadering? U bent niet de enige. Tweederde van de Britse managers klagen dat eindeloze vergaderingen en stapels e-mail hen het meest uitputten.

Ook slaaptekort, te weinig vrije tijd, slecht eten en een ongezonde levensstijl zorgen ervoor dat niet optimaal gepresteerd wordt. Dat blijkt uit onderzoek van Chiumento en Personell Today. Een eenvoudig bedankje van een leidinggevende blijkt overigens de snelste en makkelijkste manier om een werknemer weer gemotiveerd te krijgen. 



Futloos

Tweederde van de ondervraagden heeft te weinig energie om volledig productief te zijn. E-mail en vergaderingen worden genoemd als grootste boosdoeners daarvan. Maar als je ziet dat slechts een tiende zijn bureau altijd verlaat om te lunchen en slechts tweederde regelmatig vrijaf neemt, lijkt een slechte tijdsindeling op een nog groter probleem. "Werknemers zouden moeten kijken hoe ze hun energiepeil op kunnen krikken," stelt dr. Andrew Hill van Chiumento. "Hoewel vergaderingen en e-mail onlosmakelijk verbonden zijn met ons werk, blijkt uit dit onderzoek dat we ons ervan bewust moeten worden hoeveel tijd en energie ze kosten. Om vervolgens manieren te vinden om te voorkomen dat ze ons uitputten." 

Frustratie

Acht van de tien ondervraagden zeggen dat ze gefrustreerd raken als ze niet optimaal kunnen presteren. Bijna de helft raakt er gestresst van, een even groot aantal gaat zich vervelen. Driekwart is meer gemotiveerd als ze echt productief kunnen zijn, tweederde voelt zich meer betrokken en meer dan zes van de tien krijgen er meer energie van. "Met dergelijke voordelen ligt er een belangrijke taak voor HR. Zij kunnen werknemers bewust maken van de gevolgen van hun levensstijl op hun werk en managers wijzen op het belang van schouderklopjes en bedankjes." 

Tips

Eenvoudige manieren om de energie op de werkplek te verhogen zijn bijvoorbeeld om taken die veel concentratie vereisen uit te voeren zonder telefoon of e-mail in de buurt, e-mail alleen op vaststaande tijden checken en vergaderingen mijden die langer dan twee uur duren.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meer energie, meer rendement
 Smart managen brengt vitaliteit en plezier
 Werkstress en werkgeluk liggen dicht bij elkaar
 Goede nachtrust leidt tot meer werkplezier
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10