zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Veel expats in China depressief

20 november 2006 - Aan westerse managers is in China nog steeds behoefte, maar de omstandigheden waaronder ze moeten werken zijn zwaar. Meer dan de helft van de expats vertrekt dan ook voortijdig, zo blijkt uit een artikel in Management Team.

Over tien jaar zijn er ongeveer 75.000 zakenleiders met internationale ervaring nodig in China, nu zijn het er 4.000. Hoewel de Chinese overheid de stroom probeert te beperken, groeit de instroom van expats nog steeds.

Markt van de toekomst


China is de markt van de toekomst en een paar jaar China staat ideaal op je cv. Maar een transfer naar China moet niet worden onderschat. De manier waarop lokale werknemers moeten worden aangestuurd verschilt volledig van Nederland. Diploma's blijken vals en het verloop onder het personeel is enorm hoog. Vooral de ervaren mensen die Engels spreken zijn gewild. Juist deze mensen zijn de steun en toeverlaat voor de westerse managers.

Weinig contact
Ook het gebrek aan contact met de lokale bevolking maakt het leven voor de buitenlandse manager zwaar. "Veel expats raken depressief," aldus Fabien Guerin van hr-adviesbureau Aspecto Asia. Westerlingen die in China aankomen leven in de verwachting dat ze makkelijk vrienden kunnen maken onder de bevolking. De meeste Chinezen zitten daar helemaal niet op te wachten. Geurin: "China biedt enorme kansen, maar als je hierheen komt voor het prettige leven, zit je verkeerd. Ga dan liever naar de Caribische Eilanden of Thailand."


Bron: Management Team
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
karmen Tsui  |   | 
6-05-2008
 | 
04:01 uur
Dit artikel is helemaal niet gebasseerd op feiten. Ik ben een expat en woon meer dan 3 jaar in China. De meeste expats die ik ken leven helemaal niet zo depressief zoals hier omschreven. Sommige hebben zelfs een eigen chauffeur, wonen in een expat bungalow/woning en krijgen 2 x per jaar business class vliegtickets naar Nederland verstuurd(soms inclusief de familieleden). De meeste expats leven in een expat omgeving en zoeken zelf weinig contact op met de buitenwereld/lokale bevolking.
De enige reden waarom je de Caribische Eilanden of Thailand boven China zal kiezen, ligt waarschijnlijk vanwege het zonnige klimaat/ weer.




petra  |   | 
12-03-2009
 | 
21:19 uur
ho ho....ook in het Caraibisch gebied zitten ze niet op ''ons'' te wachten. Contacten leggen is op sommige eilanden bijzonder zwaar: het wantrouwen tegen Nederlanders groot!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10