zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT-bedrijven vertrouwen beveiliging niet

3 augustus 2006 - De meerderheid van de ICT-bedrijven hebben geen vertrouwen in de beveiliging van hun internet IT-structuur. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Deloitte. Bovendien maakt meer dan tachtig procent van deze bedrijven zich zorgen over het IT-gedrag van hun medewerkers. Toch blijkt dat het merendeel van de betrokken bedrijven weinig doet om aan dat veiligheidsrisico iets te veranderen.

Amper vier procent zegt zich voldoende gewapend te hebben tegen incidenten. Meer dan de helft van ICT-bedrijven hebben de voorbije twaalf maanden melding gemaakt van veiligheidsproblemen, aldus Deloitte. Dit zou in één op de drie gevallen tot belangrijke financiële verliezen hebben geleid.

Aanvallen van binnenuit


Bovendien blijkt dat de helft van de bedrijven van binnenuit werden aangevallen. Deloitte noemt deze vaststelling geen verrassing, gezien de groeiende populariteit van mobiele toestellen zoals memory cards, die veelvuldig gebruikt worden om grote hoeveelheden vertrouwelijke gegevens op te slaan.

Onderschat
De onderzoekers stellen dat vele bedrijven de noodzaak van beveiliging onderschatten. De meeste bedrijven beseffen dat veiligheidsaanvallen tot financiële verliezen kunnen leiden, maar bijkomende factoren zoals reputatieverlies, ontevreden klanten en een verlies aan productiviteit worden dikwijls over het hoofd gezien, aldus Deloitte. De onderzoekers stellen daarbij dat amper 48 procent van de ICT-bedrijven een globaal noodplan heeft dat de continuïteit van het bedrijf moet garanderen in geval van incidenten. Dat is opmerkelijk lager dan het gemiddelde van andere sectoren, stipt Deloitte aan. Amper vier procent van de ondervraagde ICT-bedrijven is van mening dat ze voldoende inspanningen leveren om de veiligheid te garanderen. Iets meer dan de helft van de bedrijven noemt budgetbeperkingen als belangrijkste redenen daarvoor.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10