zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Uw personeel haat u? Goed voor de betrokkenheid!

3 december 2007 - Dé manier om een team optimaal te laten presteren is zorgen dat alle leden dezelfde mening hebben over hun leidinggevenden – zelfs als die compleet negatief is. Uit onderzoek van hoogleraar management Michael Cole van de Neeley School of Business en dr. Arthur Bedeian van de Louisiana State University blijkt dat teams waarin iedereen het eens is over de manier van leidinggeven van hun managers meer betrokken zijn en minder last van stress hebben.

Consensus bepaalt betrokkenheid


Het maakt daarbij niet uit of ze hun managers goed of ronduit slecht vinden. "De manier van leidinggeven beïnvloedt het team als geheel en dat heeft weer invloed op de betrokkenheid van individuele teamleden," aldus Cole. "Overeenstemming tussen de teamleden over hun leidinggevenden verhoogt de betrokkenheid; zijn ze het daarentegen niet met elkaar eens, dan leidt dat tot stress en onderlinge conflicten." Die conflicten kosten erg veel tijd en energie en dat schaadt de betrokkenheid en leidt tot emotionele uitputting. "Zijn de teamleden het met elkaar eens, dan kan de manager nog zo demotiverend zijn, de betrokkenheid van het team lijdt er dan niet onder. Het team kan er immers samen om lachen, elkaar steunen en hun frustraties bij elkaar kwijt. Zonder die uitlaatklep, wordt een slechte situatie echter alleen maar slechter." 

Samenstelling
Wat managers hiervan kunnen leren, is dat ze iedereen hetzelfde moeten behandelen, zodat iedereen zijn manier van leidinggeven op dezelfde manier ervaart. Daarbij moeten ze goed beseffen dat uitbreiding of inkrimping van een goed functionerend team een zeer negatief effect heeft. "Teams hebben behoefte aan stabiliteit en een zekere status quo. Als een team continu van samenstelling verandert, gaat er veel tijd en energie verloren aan het oplossen van conflicten en herstellen van het evenwicht."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wij-gevoel essentieel voor onderneming
 Ondermijnend gedrag slecht voor moraal
 Betrokkenheid gaat verder dan tevredenheid
 Slecht presterende werknemers halen betrokkenheid omlaag
 
 
reacties
 
Wesh  |   | 
20-10-2015
 | 
10:11 uur
Het overgrote deel van de actieve managers zijn zichzelf overschattende irritante geen teambuildende autoritaire vervelende kankerlijers die in plaats van het team te stimuleren voor eigen eer en glorie op hun stoel zitten.
90% van de managers alleen al in mijn carrière zijn geen knip voor de neus waard geweest, allemaal theatherstukjes, op één uitzondering na.
Godzijdank ben ik eigen ondernemer geworden dat ik me niet meer hoef te irriteren aan dat zichzelf overschattende managersklootjesvolk.
Ik wens alle managers de cholera toe en veel wijsheid.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10