zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Organisatievernieuwing loont

28 november 2007 - Hoe leiden programma’s voor organisatievernieuwing (naast technologische vernieuwing) tegelijk tot het verbeteren van de bedrijfsresultaten en de kwaliteit van de arbeid? Het antwoord op die vraag ging STV - Innovatie & Arbeid na middels onderzoek van 24 goede praktijkvoorbeelden uit Finland, Ierland, Nederland en Duitsland. Hieruit kwam naar voren dat klantgerichtheid, zelf regelen, betere inzetbaarheid, participeren en leren, bijdragen tot organisatievernieuwing, economische groei en meer werkbaar werk.

Integratie


Het geïntegreerd toepassen van technologische en organisatorische innovatie heeft een gunstig effect op de economische resultaten van bedrijven en de kwaliteit van de arbeid. Zo blijkt uit de praktijkvoorbeelden en de cijfers uit enkele programma’s. In een evaluatie van het Finse programma TYKES geeft 72,3 procent van de respondenten van ruim 500 projecten aan dat de economische resultaten en de kwaliteit van de arbeid tegelijk verbeterd zijn. Onderzoek van het Ierse National Centre for Partnership and Performance bij 165 ondernemingen stelt vast dat bij deze bedrijven de omzet stijgt met 50.000 euro per werknemer, de productiviteit toeneemt met 15,5 procent en het werknemersverloop afneemt met zestien procent. 

Klantenservice, zelf regelen, participatie en competenties
Organisatievernieuwing is altijd een project op maat van de onderneming en bestaat doorgaans uit een combinatie van maatregelen. Succeselementen zijn: een grotere klantgerichtheid, meer regelmogelijkheden voor werknemers (bijv. teamwerk), participatie (van management, werknemers, klanten, leveranciers, experten) en benchmarking, en competentieontwikkeling van werknemers.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Platte bedrijven zijn stukken rendabeler
 MKB heeft geen behoefte aan HRM-innovatie
 Innovatieve bedrijven doen meer aan marktonderzoek
 
 
reacties
 
H Oosterhof  |   | 
29-11-2007
 | 
08:57 uur
Een van de beste gereedschappen voor het vernieuwen van een organisatie is Personal scans. Deze Diepte-interviews motiveren alle betrokkenen om alles anders, beter en effienter te doen.
Personal scans, of zogezegde Diepte interviews, zijn een feest voor alle betrokkenen betreffende hun eigen zelfontdekking, hun eigen zelfsturing en hun competatieve zelfstandigheid.
Voor welke medewerkers en leidinggevenden zou u dit graag als eerste willen laten uitvoeren en waarom?

H. Oosterhof, FLEXBEMA.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10