zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer betrokkenheid gewenst van HR

5 november 2007 - Meer dan de helft van de Amerikaanse senior managers spreken zelden – als ze dat al ooit doen – met hun HR-afdelingen over de problemen waar ze tegenaan lopen. Uit onderzoek van Veritude blijkt bovendien dat deze situatie niet snel zal veranderen. De HR-afdeling wordt duidelijk nog steeds niet vertrouwd met het grote, strategische geheel.

Niet betrekken


Meer dan de helft van de 101 ondervraagde managers geven toe dat ze geen gefundeerde relatie met HR hebben en dat het niet eens bij ze opkomt die afdeling te betrekken bij hun plannen. Van de 99 ondervraagde HR-managers vinden ook de meesten dat de ondernemingen hun rol daarin minimaliseert. 

Werven heeft prioriteit
Toch geven beide kanten toe dat het werven van talent topprioriteit heeft. bijna een kwart van de algemeen managers en een vijfde van de HR-managers zeggen dat HR niet betrokken is bij het ontwikkelen van een strategie daarvoor of alleen betrokken is bij de uitvoering. Slechts de helft van de algemeen managers vindt dat HR goede financiële inschattingen kan maken (tegenover acht van de tien HR-managers). Beide kanten verwijten elkaar niet goed om te gaan met alledaagse problemen. Een vijfde van de algemeen managers vindt dat HR niet in staat is de goede mensen te vinden en niet tegemoet weet te komen aan de belangen van de onderneming. HR-managers aan de andere kant vinden dat algemeen managers te vaak onrealistische deadlines stellen, niets begrijpen van personeelskwesties (hoe moeilijk het bijvoorbeeld is om gekwalificeerde kandidaten te vinden) en inconsistent zijn. 

Meer samenwerking
James McCoy, senior vice president consulting van Veritude: "Hoewel dit onderzoek uitwijst dat er nog veel verbeterd kan worden aan de relatie tussen algemeen en HR-managers, herinnert het ons ook weer aan het enorme belang van het vinden en behouden van talent. En dat benadrukt weer hoe belangrijk het is dat de twee groepen nader tot elkaar komen." Positief is dat beide kanten het erover eens zijn dat HR meer betrokken moet worden bij het personeelsbeleid en de uitvoering daarvan. Het is vooral aan HR om die relatie te verbeteren. Onder andere door zich beter te profileren en de overige managers te gaan benaderen en behandelen als klant. Zij moeten op hun beurt beter op de hoogte gesteld worden van zaken die in de rest van de organisatie spelen. Alleen dan kunnen beide partijen optimaal aan elkaar tegemoet komen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Groei remt HR
 Marketing beter geschikt om personeel te werven dan HR
 Bijna helft dienstverlenende bedrijven doet het zonder HR
 HRM krijgt dikke onvoldoende
 HR-afdelingen presteren onder de maat
 
 
reacties
 
R. de Jongh  |   | 
6-11-2007
 | 
08:39 uur
Ik heb ervaren dat in veel grote bedrijven de HR-afdeling geen idee heeft wat zich afspeelt op de werkvloer. Er wordt vaak geklaagd over de HR-afdeling, maar men durft zich nergens over uit te spreken uit angst om 'negatief' te worden gevonden. Daarnaast lijkt bij sommige HR-afdelingen vaak grootheidswaanzin te heersen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10