zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Standaard managementdiploma op komst

20 juni 2004 - Er komt een standaard managementdiploma, vergelijkbaar met de Nima-certificering voor marketeers. Daartoe hebben de Associatie voor Praktijkexamens en de NEMAS (Nederlandse Management Stichting) een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Jaarlijks nemen beide organisaties samen zo'n vierduizend managementexamens af.

Samenwerking


In de praktijk zal de Associatie zorgen voor de logistieke kant van de examinering (aanmelden, afnemen, controleren en klachtenprocedures); de NEMAS is verantwoordelijk voor de inhoud van de examens. Gezamenlijk bepalen beide organisaties de koers en normering.

Voordelen
De standaardisering heeft voordelen voor cursisten, bedrijven en opleidngsinstellingen. Omdat de kwaliteit van het examen en daarmee ook het aanzien van het diploma zal stijgen, komt dit de carrièrekansen van cursisten ten goede. Voor bedrijven is het voordeel dat ze weten wat ze in huis halen, wanneer iemand een NEMAS-diploma op zijn cv heeft staan. Opleidingsinstituten hebben baat bij de standaardisering omdat ze hun opleidingsprogramma's beter kunnen afstemmen op het te behalen eindniveau.

NEMAS
De Nederlandse Management Stichting (NEMAS) is in 1992 opgericht door een aantal MBO-opleidingsinstituten en biedt managementexamens aan op basisniveau (Basiskennis Management en Uitzendmanagement), middelbaar niveau (Middle Management) en hoger niveau (Voortgezet Management, Personeelsmanagement, Logistiek Management en Kwaliteitsmanagement).
De Associatie voor Praktijkexamens is opgericht in 1941 en neemt examens af op tal van terreinen, waaronder boekhouddiploma's op hoger en middelbaar beroepsniveau (SPD en MBA).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10