zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe doelgroep: karma-kapitalisten

21 augustus 2007 - Volgens trendwatchers worden consumenten de komende jaren groener, spiritueler en ethischer. Niet alleen tussen hun oren, ook in hun (koop)gedrag. Men noemt deze groep karma-kapitalisten. Geen milieufreaks, anti-globalisten of doorgeslagen naturisten, maar jonge mensen met een gezonde koopkracht die zich duurzaam opstellen zonder daar verder over na te denken.

Nauw contact


Mensen die een zeer gezonde levensstijl nastreven, waarbij ecologie meer telt dan economie. Andere kernwoorden die deze groeiende doelgroep typeren: kwaliteit, authenticiteit, creativiteit, balans, waarden. Een betere manier om hen te benaderen dan ouderwetse tv-commercials is nauw contact met hen onderhouden. Beter nog: neem er een paar in dienst.


Bron: Werben & Verkaufen, Marketing Online
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Auto van de zaak steeds groener
 IT-professional bezorgd om milieu-impact eigen bedrijf
 Werk slim, voorkom een milieuramp
 Consumenten krijgen meer belangstelling voor ethisch zakendoen
 
 
reacties
 
b.j.p. van der mieden  |   | 
21-08-2007
 | 
09:33 uur
Hoe komt men aan de term karma-kapitalist? Waar slaat dat op? Ik hoop dat iemand dat kan uitleggen. Met dank,

Bert-Jan van der Mieden.
mevrouw E Verwoerd  |   | 
21-08-2007
 | 
10:40 uur
Positieve trend! Ik zie zelf ook al veel gebeuren op management niveau met interessante boeken en workshops van o.a. A. Bekman en A. Grün over spiritueel management, etc. Op macroniveau zie ik veel verandering, micro (eigen omgeving en leeftijdsgenoten) wat minder.Velen hebben nog nauwelijks een besef wat voor een manipulatie er achter economie kan zitten (mbt bio-industrie, kinderarbeid en wat al niet meer om veel winst te kunnen boeken). Vraag: Is deze 'bewustere' trend ook te vinden in uw bedrijf (hoe wordt hierop ingespeeld)?
Leo Gerritsen  |   | 
20-11-2007
 | 
12:39 uur
Ik zou U willen aanraden de Matrix (nog) eens te bekijken. In deze film laat de maker zien hoe de mens langzamerhand verstrikt is geraakt in een web van wederkerig automatisch gedrag. De grote boosdoener lijkt te zijn de macht van de AI (kunstmatige intelligentie. De mens heeft de macht over zichzelf weggegeven aan de automatisme.
Toch is er een weg uit, maar dan dient die mens een keuze te maken (de blauwe of de rode pil) en dan begint het leven pas echt.
Tja, het vervolg is ook de moeite van het kijken waard.
Geo van Dam  |   | 
21-11-2007
 | 
11:03 uur
De Karma Kapitalist. Mooie omschrijving. Het blijven kunstenaars, die marketeers. De vraag is alleen of deze consument wel echt tijd, geld en energie wil steken in datgene wat hij/zij nastreeft. Immers de belangstelling voor authenticiteit, ecologie, spiritualiteit en waarden mag over het algemeen weinig tot niets kosten, het moet snel kunnen en er moet ook niet teveel moeite voor gedaan hoeven worden. Neem de afgelopen Maand van de spiritualiteit. Mensen rennen van de ene workshop naar de andere. Van poweryoga van de nieuwste goeroe tot en met navelstaarsessies van net geen 20 minuten. Schijnt ook nog eens niet helemaal zonder risico te zijn al dat vluchtige naar binnen kijken. Een Amsterdamse psychiater beweert zelfs dat je daar psychoses van kunt krijgen. U bent dus gewaarschuwd.
En over wat het mag kosten. De prijs die iemand voor een dienst betaalt is vaak omgekeerd evenredig met de voldoening over het geleverde. De betrokkenheid qua kosten, tijd en energie is dus ook hier zeer van belang. Ik denk er wel eens over om te gaan adverteren voor de trainingen die wij verzorgen. Dan zouden we in die advertentie starten met: ''als u meer geld, tijd en energie wilt besteden aan uw lease auto dan aan uw persoonlijke ontwikkeling moet u niet bij ons zijn''. Misschien moeten we dat maar gaan doen. Om bij de Karma Kapitalisten het Kaf van het Karma te scheiden.

Geo van Dam

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10