zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Veel werknemers niet op tijd terug van vakantie

21 augustus 2007 - De meeste vakanties lopen inmiddels af, maar niet alle werknemers melden zich op hun werk. Bij arbeidsjurist Maarten van Gelderen melden zich veel werkgevers wier personeel ongeoorloofd wegblijft meldt Zibb. Hoewel er bij een late terugkeer sprake kan zijn werkweigering, raadt de jurist aan om niet meteen tot de ultieme sanctie over te gaan: ontslag op staande voet. Inhouden van het salaris is volgens hem gepaster.

Legitieme verklaring


Overigens moeten werkgevers zich volgens Van Gelderen er wel van bewust zijn dat er legitieme verklaringen kunnen zijn voor het verzuim. "Er kan natuurlijk sprake zijn van overmacht, zoals een geannuleerde vlucht of langdurig autopech. Dat moet de werknemer dan wel kunnen aantonen met bijvoorbeeld een schriftelijke verklaring van de luchtvaartmaatschappij of de garage', aldus de jurist.


Bron: Algemeen Dagblad, Zibb
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meer vakantiedagen graag!
 Vier tips ter bestrijding van de het post-holiday-syndroom
 Werknemer vaak 'strategisch' ziek
 Vakantie inspireert tot baanwissel en méér
 
 
reacties
 
Rene Civile  |   | 
21-08-2007
 | 
11:28 uur
Ik kan me wel een paar reeds bestaande regels indenken die dit onderwerp pareert. Wanneer men op vakantie gaat en het, om welke reden dan ook, niet red om op de afgesproken datum weer aanwezig te zijn moet formeel belet kunnen geven.

Op die wijze kan, afhankelijk van geval tot geval, een gepaste afhandeling plaats vinden. Een werkgever is bijvoorbeeld niet verantwoordelijk te houden voor de pech van anuleren van een vlucht of autopech. Dat is voorbehouden aan diegene die, op dat moment onderweg is. Dat daar soms negatieve gebeurtenissen plaats kunnen nemen waardoor een werknemer niet op tijd kan verschijnen lijkt me evident. 'Fact of Life' wil ik hiermee zeggen.

Het is moeilijk generaliseren of categoriseren soms maar er kan wel een beroep worden gedaan op een morele verplichting van de werknemer op een ordentelijke wijze belet te geven. Een sanctie, zoals eerder gesteld, kan dan afhankelijk van het geval worden ingesteld.

Ik wil dit artikel graag afsteken tegenover het gegeven van het type sport die iemand graag bezigd. Daar kleven ook bepaalde risico's aan die een werknemer danig op kosten kan jagen tegenwoordig. In eerder publicaties en columns over dit onderwerp heb ik altijd gepleit voor een aparte verzekering voor werknemers, verplicht, wanneer ,hij of zij graag een bepaalde sport willen uitoefenen.

Zie mij niet verkeerd, ik ben een werknemer maar ik heb wel het besef dat wanneer ik me aan een bepaalde sport wil wagen, ik vind dat mijn opdrachtgever niet van de negatieve gevolgen de dupe mag worden dus moet ik me daarvoor indekken. Dit is overigens geen wettelijk verplichting natuurlijk maar ik zou dit wel wettelijk graag zien geregeld.

Dat schept duidelijkheid naar alle kanten toe en voorkomt discussie en misverstanden. Overmacht is wat dit betreft ook aardig af te dekken, zij het nooit voor de volle 100%. Maar goed, niets in het leven is nu eenmaal perfekt. Twee basis regels voor het artikel en mijn commentaar.

1. Bij verhindering de verplichting kennis te geven, met bijbehorende sanctie indien dit niet gebeurd.
2. Een door de werkgever ingestelde verplichting zichzelf te verzekeren indien men zich bezighoud met een 'risicovolle' activiteit.

We leven in een land van statistische gegevens en er is data genoeg die het risico van een dergelijke kan inschatten. Dat de verzekeringsmaatschappijen hier nog niet actief zijn ingedoken. Ik kan natuurlijk ook iets hebben gemist.
RC PM

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10