zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Helft wil dit najaar vaker naar kantoor vanwege hoge energieprijzen

48 procent van de Nederlanders verwacht dat hun werkgever bijdraagt aan de hoge energiekosten bij thuiswerken

22 september 2022 - Uit onderzoek door IWG blijkt dat meer dan de helft (55 procent) van de Nederlanders in de herfst- en wintermaanden meer op kantoor wil werken vanwege de hoge energieprijzen. Dit aantal is het hoogst onder jonge werkers in de leeftijd van 18-25 jaar (60 procent). Bovendien verwacht 48 procent van de Nederlanders dat werkgevers tegemoetkomen in de stijgende energiekosten bij thuiswerken.

Vooral bij 36-45 jarigen verwacht maar liefst 53 procent een thuiswerkvergoeding die deze kosten deels dekt. IWG, met merken zoals Spaces en Regus, helpt bedrijven met flexibele kantooroplossingen dicht bij huis zodat medewerkers op hun energiefactuur kunnen besparen zonder extra kosten en tijd voor woon-werkverkeer.


"Onze flexibele kantoren en coworking-plekken kunnen een oplossing bieden nu werkgevers en werknemers worstelen met stijgende energieprijzen. Door ons nationale netwerk kunnen werknemers terecht in een kantoor dichtbij huis, in een professionele omgeving zonder lange reistijd naar kantoor. Ons diverse en grote netwerk van alleen al 130 vestigingen in Nederland geeft werkgevers de mogelijkheid om hun huisvestingsstrategie snel bij te sturen. Geen sinecure in deze onzekere tijden," zegt Annelou de Groot, Regional Director Partnership Growth bij IWG Group. 
Uit eerder onderzoek van Global Workplace Analytics bleek al dat bedrijven dankzij hybride werken en het gebruik van flexibele kantoorruimtes besparen op overheadkosten (waaronder huur, verwarming en ondersteunend personeel) waarmee ze gemiddeld tot 10.000 euro per werknemer per jaar besparen.
 
Verschil winter en zomer
Nederlandse werknemers kijken wel anders naar de zomer. Hoewel een meerderheid van hen verwacht om tijdens de herfst- en wintermaanden meer naar kantoor te gaan, hopen ze in de zomer wel meer thuis te werken (55 procent). Opvallend ook is het hoge aantal respondenten in Flevoland dat het de komende maanden op deze manier wil aanpakken (65 procent). "Flexibele contracten stellen bedrijven in staat om zelfs seizoensgebonden hun kantooraanbod af te stemmen op de behoeften van hun medewerkers," besluit De Groot.
.
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Explosieve groei vacatures in de energietransitie
 Werknemer vindt dat werkgevers moet helpen met stijgende kosten levensonderhoud
 Met hybride werken besparen bedrijven gemiddeld 10. 000 euro per werknemer
 Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen
 
 
reacties
 
Mini Crossword  |   | 
19-06-2023
 | 
04:45 uur
Bovendien kan het voor sommige werknemers ook gunstig zijn om persoonlijk contact met collega's te hebben en een betere scheiding tussen werk en privé te hebben.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10