zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Met hybride werken besparen bedrijven gemiddeld 10. 000 euro per werknemer

Recente onderzoeken laten positieve impact hybride werken op financiën, productiviteit en milieu zien

20 april 2022 - Onderzoek van IWG toont aan dat hybride werken de kosten van bedrijven significant kan terugdringen. Door flexibele kantoorruimtes te gebruiken besparen bedrijven op overheadkosten zoals huur, energie en ondersteunend personeel wat kan oplopen tot gemiddeld 9.690,14 euro per werknemer per jaar.

Voor een bedrijf met 200.000 medewerkers komt dat neer op een besparing van 1,9 miljard euro, maar ook voor ondernemingen met 2.000 medewerkers in dienst kan de besparing oplopen tot negentien miljoen euro.


 
Hybride als nieuwe standaard
Onderzoek van IWG bij FTSE 250-bedrijven toont aan dat een meerderheid van hen niet meer wil terugkeren naar de manier van werken zoals voor de pandemie. Drie keer zoveel FTSE 250-bedrijven kiezen voor een hybride kantoormodel. Naast financiële besparingen door het verminderen van de nutsvoorzieningen op kantoor, speelt ook de locatie een belangrijke rol in de kostenbesparing. Kantoorgebouwen hoeven niet meer in dure stadscentra te liggen, waardoor bedrijven kunnen besparen op huurkosten. 
Een 'hub-and-spoke-model' geeft bedrijven veel flexibiliteit. Werknemers kunnen werken waar ze maar willen, of dat nu thuis, op het hoofdkantoor of op een lokale, flexibele kantoorlocatie is. Ook IWG-bezoekersgegevens laten een constante toename zien van bezoeken aan voorstedelijke en lokale kantoorlocaties. Denk bijvoorbeeld aan het kantoor in Laren dat 36 procent meer bezoekers zag in maart alleen. Dezelfde tendens ziet IWG op locaties zoals Amstelveen (+twintig procent), Roermond (+30 procent), Amersfoort (+32 procent), Arnhem (35 procent) en Utrecht Papendorp (+44 procent). 
 
Verbeterde work-life balance
Bedrijven zien bovendien steeds meer het belang in van een betere balans tussen werk en privé. Uit een recente IWG-enquête blijkt dat bijna de helft van de kantoormedewerkers (49 procent) zou stoppen bij hun huidige werkgever als ze vijf dagen per week naar kantoor moeten. Driekwart (72 procent) verkiest de mogelijkheid om op lange termijn flexibel te werken boven een volledige terugkeer naar het kantoor met loonsverhoging van tien procent.
 
Productiviteit neemt toe
Daarnaast heeft hybride werken positieve gevolgen voor onze productiviteit. Uit een recente PWC-enquête blijkt dat 57 procent van de bedrijfsleiders aangeeft dat hun bedrijven beter scoren op het vlak van productiviteit dankzij een flexibeler werkbeleid. Slechts vier procent van de bedrijfsleiders spreekt over een daling in productiviteit.
Tot slot heeft hybride werken een positief effect op het milieu. Onderzoek wijst uit dat wanneer werknemers tenminste een deel van de tijd thuis mogen werken, hun stikstofuitstoot met tien procent kan dalen als gevolg van een vermindering van hun woon-werkverkeer.
IWG-oprichter en CEO Mark Dixon zegt hierover: "Het hybride werkmodel, waarbij bedrijven met behulp van technologie hun werknemers toelaten om op afstand of van huis te werken, in combinatie met toegankelijke lokale kantoren en het traditionele hoofdkantoor, is niet meer weg te denken. Niet alleen profiteren werknemers van een drastisch verbeterde balans tussen werk en privé, bedrijven én medewerkers besparen ook op overhead- en reiskosten. Door te kiezen voor een hybride model kunnen bedrijven rekening houden met een gemiddelde besparing van bijna 10.000 euro per werknemer, en tegelijkertijd verkleinen ze hun ecologische voetafdruk."

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vrouwelijke werknemer verbergt ware gevoelens op het werk
 Een derde van werkend Nederland heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag
 CFO's willen kosten besparen vanwege recessiezorgen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hybride werken vraagt om flinke aanpassingen van managers
 Vier toptips voor managers van hybride teams
 Slechts vijftien procent van de organisaties heeft een beleid voor hybride werken
 Hybride werken is ook na corona cruciale arbeidsvoorwaarde
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
meer top 10