zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Met hybride werken besparen bedrijven gemiddeld 10. 000 euro per werknemer

Recente onderzoeken laten positieve impact hybride werken op financiën, productiviteit en milieu zien

20 april 2022 - Onderzoek van IWG toont aan dat hybride werken de kosten van bedrijven significant kan terugdringen. Door flexibele kantoorruimtes te gebruiken besparen bedrijven op overheadkosten zoals huur, energie en ondersteunend personeel wat kan oplopen tot gemiddeld 9.690,14 euro per werknemer per jaar.

Voor een bedrijf met 200.000 medewerkers komt dat neer op een besparing van 1,9 miljard euro, maar ook voor ondernemingen met 2.000 medewerkers in dienst kan de besparing oplopen tot negentien miljoen euro.


 
Hybride als nieuwe standaard
Onderzoek van IWG bij FTSE 250-bedrijven toont aan dat een meerderheid van hen niet meer wil terugkeren naar de manier van werken zoals voor de pandemie. Drie keer zoveel FTSE 250-bedrijven kiezen voor een hybride kantoormodel. Naast financiële besparingen door het verminderen van de nutsvoorzieningen op kantoor, speelt ook de locatie een belangrijke rol in de kostenbesparing. Kantoorgebouwen hoeven niet meer in dure stadscentra te liggen, waardoor bedrijven kunnen besparen op huurkosten. 
Een 'hub-and-spoke-model' geeft bedrijven veel flexibiliteit. Werknemers kunnen werken waar ze maar willen, of dat nu thuis, op het hoofdkantoor of op een lokale, flexibele kantoorlocatie is. Ook IWG-bezoekersgegevens laten een constante toename zien van bezoeken aan voorstedelijke en lokale kantoorlocaties. Denk bijvoorbeeld aan het kantoor in Laren dat 36 procent meer bezoekers zag in maart alleen. Dezelfde tendens ziet IWG op locaties zoals Amstelveen (+twintig procent), Roermond (+30 procent), Amersfoort (+32 procent), Arnhem (35 procent) en Utrecht Papendorp (+44 procent). 
 
Verbeterde work-life balance
Bedrijven zien bovendien steeds meer het belang in van een betere balans tussen werk en privé. Uit een recente IWG-enquête blijkt dat bijna de helft van de kantoormedewerkers (49 procent) zou stoppen bij hun huidige werkgever als ze vijf dagen per week naar kantoor moeten. Driekwart (72 procent) verkiest de mogelijkheid om op lange termijn flexibel te werken boven een volledige terugkeer naar het kantoor met loonsverhoging van tien procent.
 
Productiviteit neemt toe
Daarnaast heeft hybride werken positieve gevolgen voor onze productiviteit. Uit een recente PWC-enquête blijkt dat 57 procent van de bedrijfsleiders aangeeft dat hun bedrijven beter scoren op het vlak van productiviteit dankzij een flexibeler werkbeleid. Slechts vier procent van de bedrijfsleiders spreekt over een daling in productiviteit.
Tot slot heeft hybride werken een positief effect op het milieu. Onderzoek wijst uit dat wanneer werknemers tenminste een deel van de tijd thuis mogen werken, hun stikstofuitstoot met tien procent kan dalen als gevolg van een vermindering van hun woon-werkverkeer.
IWG-oprichter en CEO Mark Dixon zegt hierover: "Het hybride werkmodel, waarbij bedrijven met behulp van technologie hun werknemers toelaten om op afstand of van huis te werken, in combinatie met toegankelijke lokale kantoren en het traditionele hoofdkantoor, is niet meer weg te denken. Niet alleen profiteren werknemers van een drastisch verbeterde balans tussen werk en privé, bedrijven én medewerkers besparen ook op overhead- en reiskosten. Door te kiezen voor een hybride model kunnen bedrijven rekening houden met een gemiddelde besparing van bijna 10.000 euro per werknemer, en tegelijkertijd verkleinen ze hun ecologische voetafdruk."

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Juristen voorzien stijging hoeveelheid geschillen
 Nederlanders zijn gerustgesteld dat zij komend jaar de energierekening kunnen betalen
 De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hybride werken vraagt om flinke aanpassingen van managers
 Vier toptips voor managers van hybride teams
 Slechts vijftien procent van de organisaties heeft een beleid voor hybride werken
 Hybride werken is ook na corona cruciale arbeidsvoorwaarde
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling
Nederlanders koplopers in thuiswerken
HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders
Aantal burn-outs stijgt opnieuw
Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
meer top 10