zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Softwareontwikkelaars in 2022: Retentie de grootste uitdaging

30 procent van de ontwikkelaars wil in het komende jaar van job veranderen

19 april 2022 - Nederland is een wereldspeler geworden binnen de tech industrie. De gecombineerde waarde van Nederlandse techbedrijven bereikte in 2021 een geschatte waarde van €300 miljard en financiering in Nederlandse startups was hoger dan ooit. Hoewel een recordaantal bedrijven softwareontwikkelaars werft, ligt het komende jaar de uitdaging in het behouden van deze ontwikkelaars.

30 procent zegt in de komende twaalf maanden van baan te willen veranderen. Dit blijkt uit het 2022 'State of the Software Developer Nation' jaarrapport dat is gepubliceerd door OfferZen.


 
Slecht management, salaris en evenwicht tussen werk en privéleven drijven ontslag aan
De top drie redenen waarom softwareontwikkelaars willen vertrekken zijn slecht management, een hoger salaris elders en een slechte balans tussen werk en privéleven. Nu de tech industrie een kansrijke arbeidsmarkt doormaakt, hebben ontwikkelaars dankzij de opkomst van remote werken bovendien de keuze uit lokale en wereldwijde jobmogelijkheden.
Het goede nieuws is dat 41 procent van de ontwikkelaars in Nederland van plan is om nog minstens twee jaar in hun huidige functie te blijven. De belangrijkste redenen waarom zij zouden vertrekken, kunnen ook proactief worden aangepakt door werkgevers die hun retentie willen versterken. Dit kan onder andere middels betere training voor managers en het bieden van betere salarissen en voordelen.
 
Hybride werken en groeimogelijkheden zijn de nieuwe norm
Volgens het rapport is de vraag naar remote werken in sneltempo veranderd van een mooie bijkomstigheid naar een basisvereiste. In Nederland werkt zo’n 90 procent van de softwareontwikkelaars inmiddels op afstand: 70,4 procent werkt hybride en 21,2 procent werkt volledig remote. Slechts 8,4 procent van de softwareontwikkelaars werkt nog in een traditionele kantooropstelling. Toch krijgen twee op de drie softwareontwikkelaars geen budget voor het inrichten van een thuiswerkplek en acht procent krijgt helemaal geen financiële voordelen binnen hun huidige functie. In de krappe arbeidsmarkt van vandaag kan het niet aanbieden van dergelijke voordelen leiden tot het mislopen van talent of het verliezen van teamleden aan concurrenten.
De salarisbenchmark voor softwareontwikkelaars in Nederland blijkt op basis van het rapport €64.000 per jaar te zijn voor seniors, wat waarschijnlijk nog verder zal stijgen aangezien de vraag naar senior ontwikkelaars ongekend hoog is. Werkgevers moeten dus gaan schakelen en zich richten op het opbouwen van senioriteit van binnenuit als ze het zich niet kunnen veroorloven om marktgerelateerde salarissen te evenaren.
Volgens het rapport valt er veel winst te behalen binnen het creëren van doorgroeimogelijkheden. Uitdagende projecten worden door softwareontwikkelaars op verschillende senioriteitsniveaus gezien als de belangrijkste ontwikkelingsmogelijkheid en de belangrijkste factor voor loopbaangroei, gevolgd door een goed salarispotentieel en een goede bedrijfscultuur.
Philip Joubert, Co-Founder van OfferZen: "Dit is ons tweede jaarlijkse rapport over softwareontwikkelaars in Nederland. Nadat we in 2021 samenwerkten met Techleap voor ons eerste rapport, zijn we erg enthousiast om opnieuw gegevens te verzamelen van de softwareontwikkelaarsgemeenschap. We hopen door het beschikbaar maken van deze informatie, ontwikkelaars te helpen om weloverwogen carrièrebeslissingen te nemen, zichzelf beter te benchmarken en een geweldige loopbaan op te bouwen."
 
Skills en tech-trends volgens softwareontwikkelaars
Dankzij de verschuiving naar een ‘remote-first’ wereld en het digitaliseren van essentiële diensten, zijn digitale industrieën relevanter dan ooit. Het rapport toonde aan dat softwareontwikkelaars artificial intelligence (AI) (47,8 procent), cloud technology (32,5 procent) en cybersecurity (29,8 procent) als de meest veelbelovende industrieën beschouwen. Cryptocurrency (26,9 procent) en FinTech (25.5 procent) vervolledigen de top vijf. Python en Go zijn nog steeds de meest gewilde programmeertalen. Gezien de focus van softwareontwikkelaars op AI, komt dit niet als een verrassing: Go en Python zijn twee veel gebruikte talen voor machine learning en AI.
Softwareontwikkelaars in Nederland hebben ook een duidelijke winnaar aangewezen in de strijd om de eerste plaats tussen cloudplatforms: AWS (43,9 procent) is het meest gebruikte cloudplatform, gevolgd door Azure (25,5 procent) en Google Cloud platform (14,5 procent).
Softwareontwikkeling is tenslotte ook een passie gebleken. Volgens het rapport heeft 41,6 procent van de softwareontwikkelaars zichzelf aangeleerd te coderen en codeert 60 procent van de softwareontwikkelaars als hobby. De populairste manier om codeer vaardigheden te verbeteren was middels online tutorials (66,3 procent).
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag
 Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen
 Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Technologie als retentie- en wervingstool van medewerkers in 2019
 Bonussen ingezet om personeel binnen de poort te houden na fusie
  Kleine aardverschuiving op internationale arbeidsmarkt
 Deze vier taken staan zeker op de agenda van de CFO in 2022
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Hoe krijg je jouw collega’s terug naar kantoor?
Helft bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen
Een op zes Nederlanders heeft financiële geheimen voor partner
Het belang van technologievaardigheid in de C-suite
Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Timemanagement is eigenlijk grote onzin!
Eén op de vijf kan eerste werkdag nauwelijks werken door niet-werkende digitale middelen
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk
93 procent van alle organisaties met OT-omgevingen kreeg te maken met hackers
meer top 10