zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cardano kan een interessante keuze zijn voor assetmanagers

Wat moet je als assetmanager weten van Cardano?

14 januari 2022 - Assetmanagers krijgen steeds vaker te maken met cryptomunten, NFT's en andere risicovolle investeringen. Bitcoin is er het bekendste voorbeeld van, maar ook andere cryptomunten komen alsmaar vaker voor. Volgens Maarten Schoonbroodt, categorymanager bij Cardanokoers.org, kan Cardano wel degelijk een interessante investering zijn.

Hij legt uit wat assetmanagers over deze cryptomunt moeten weten. "Cardano is in 2017 gelanceerd door Charles Hoskinson, een wiskundige en medeoprichter van Ethereum. Het is een zogenaamde altcoin die sinds de lancering een sterke groei kende. Cardano kan bij crypto-investeerders op veel enthousiasme rekenen, onder andere omdat het altijd trouw is gebleven aan de oorspronkelijke waarden van het cryptoconcept. Zo is het gedecentraliseerd, deflatoir, open source en werkt het volgens democratische principes," geeft Schoonbroodt aan.Essentiële kenmerken van Cardano
"Deze democratisering is zelfs een van de kernwaarden van Cardano," legt Schoonbroodt uit. Volgens hem heeft elke eigenaar van de munt in de melk te brokkelen: "Het is zo dat eenieder die de ADA-munt heeft, actief kan deelnemen aan het bestuur. Eigenaars kunnen dus meebepalen welke weg Cardano zal inslaan, net zoals dat ook het geval is voor aandeelhouders bij bedrijven."
Er zijn echter nog een aantal dingen die assetmanagers over deze munt moeten weten: "Het belangrijkste kenmerk is misschien wel dat het gebouwd is volgens het PoS-algoritme of het Proof of Stake-algoritme. Daarmee komt het tegemoet aan de kritiek die bijvoorbeeld Elon Musk al had op Bitcoin, namelijk dat het veel te veel energie verbruikt. In tegenstelling tot Bitcoin, dat het PoW-algoritme gebruikt, is er niet een enorme hoeveelheid rekenkracht nodig om het netwerk te doen slagen. De energiekosten liggen dan ook veel lager."

Een passief inkomen vergaren
Een ander kenmerk maakt Cardano interessant voor assetmanagers: "Het PoS-algoritme betekent dat eigenaars de munt kunnen staken. Dit wil zeggen dat ze geld verdienen door de munt gewoon bij te houden. Het werkt zoals een spaarrekening die rente opbrengt of een aandeel dat jaarlijks een dividend oplevert. Het zorgt ervoor dat investeerders een passief inkomen verwerven, ook als ze niet actief kopen en verkopen."

Duidelijke toepassingen en langetermijninvestering
"Cardano is uitgegroeid tot een van de grootste cryptomunten ter wereld en dat kan natuurlijk enkel als het ook een usecase heeft. Het voordeel is dat het heel gemakkelijk kan worden aangepast om andere functies te vervullen. Zo kan het bijvoorbeeld worden gebruikt om de ontstaanscyclus van goederen bij te houden, waardoor namaak wordt voorkomen. Dit zijn dingen die Cardano gemeen heeft met bijvoorbeeld Ethereum," gaat Schoonbroodt verder.
Schoonbroodt geeft tot slot toe dat crypto-investeringen altijd risico's hebben, maar benadrukt het potentieel van de cryptomunt: "Voor assetmanagers is het belangrijk om te weten dat Cardano een deflatoire cryptomunt is. Dit wil zeggen dat er een vast aantal munten van zijn. Het gaat met andere woorden om een schaars goed. De bovengrens is vastgelegd op 45 miljard en er zullen er nooit meer van zijn. Naarmate de vraag stijgt en het aanbod niet verder kan groeien, zal de waarde toenemen. Daarom is het ook interessant voor langetermijninvesteringen. Natuurlijk kan niemand voorspellen of de vraag ook daadwerkelijk zal stijgen. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Hierdoor blijft het altijd wel een risicovolle investering. Maar in een vermogensportefeuille die wat risico kan gebruiken, is het zeker welkom."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Technische branche: doelstellingen Klimaatakkoord onhaalbaar door personeelstekort
 Nederlander werkt liever thuis vanwege hoge benzinekosten
 Bestuurders hebben bandenspanning niet op orde
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Negen van de tien Nederlanders heeft geen idee hoe om te gaan met digitale munten
 Cryptobelegger houdt vertrouwen ondanks crash
 Tips om cryptojacking te ontdekken en te voorkomen
 Nederland loopt achter als het om investeren in Bitcoin gaat
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Groeiende vertrouwenskloof in vaardigheden tussen werkgevers en werknemers
Dit zijn de beste werkgevers van Nederland
Nederland hybride werkland: een derde weigert fulltime kantoorbaan
Mensen spelen grote rol in de toekomst van B2B e-commerce
Emissievrij bouwen en bezorgen binnen de stad
Vraag naar netwerkmanagers blijft heel groot
Kwart managers wil zakelijker worden
'Cyberveiligheid moet in handen zijn van de overheid'
IT-leiders moeten hun teams bijscholen om meer waarde uit data te halen
Hoe wordt jouw organisatie een digitale winnaar?
meer top 10