zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cardano kan een interessante keuze zijn voor assetmanagers

Wat moet je als assetmanager weten van Cardano?

14 januari 2022 - Assetmanagers krijgen steeds vaker te maken met cryptomunten, NFT's en andere risicovolle investeringen. Bitcoin is er het bekendste voorbeeld van, maar ook andere cryptomunten komen alsmaar vaker voor. Volgens Maarten Schoonbroodt, categorymanager bij Cardanokoers.org, kan Cardano wel degelijk een interessante investering zijn.

Hij legt uit wat assetmanagers over deze cryptomunt moeten weten. "Cardano is in 2017 gelanceerd door Charles Hoskinson, een wiskundige en medeoprichter van Ethereum. Het is een zogenaamde altcoin die sinds de lancering een sterke groei kende. Cardano kan bij crypto-investeerders op veel enthousiasme rekenen, onder andere omdat het altijd trouw is gebleven aan de oorspronkelijke waarden van het cryptoconcept. Zo is het gedecentraliseerd, deflatoir, open source en werkt het volgens democratische principes," geeft Schoonbroodt aan.Essentiële kenmerken van Cardano
"Deze democratisering is zelfs een van de kernwaarden van Cardano," legt Schoonbroodt uit. Volgens hem heeft elke eigenaar van de munt in de melk te brokkelen: "Het is zo dat eenieder die de ADA-munt heeft, actief kan deelnemen aan het bestuur. Eigenaars kunnen dus meebepalen welke weg Cardano zal inslaan, net zoals dat ook het geval is voor aandeelhouders bij bedrijven."
Er zijn echter nog een aantal dingen die assetmanagers over deze munt moeten weten: "Het belangrijkste kenmerk is misschien wel dat het gebouwd is volgens het PoS-algoritme of het Proof of Stake-algoritme. Daarmee komt het tegemoet aan de kritiek die bijvoorbeeld Elon Musk al had op Bitcoin, namelijk dat het veel te veel energie verbruikt. In tegenstelling tot Bitcoin, dat het PoW-algoritme gebruikt, is er niet een enorme hoeveelheid rekenkracht nodig om het netwerk te doen slagen. De energiekosten liggen dan ook veel lager."

Een passief inkomen vergaren
Een ander kenmerk maakt Cardano interessant voor assetmanagers: "Het PoS-algoritme betekent dat eigenaars de munt kunnen staken. Dit wil zeggen dat ze geld verdienen door de munt gewoon bij te houden. Het werkt zoals een spaarrekening die rente opbrengt of een aandeel dat jaarlijks een dividend oplevert. Het zorgt ervoor dat investeerders een passief inkomen verwerven, ook als ze niet actief kopen en verkopen."

Duidelijke toepassingen en langetermijninvestering
"Cardano is uitgegroeid tot een van de grootste cryptomunten ter wereld en dat kan natuurlijk enkel als het ook een usecase heeft. Het voordeel is dat het heel gemakkelijk kan worden aangepast om andere functies te vervullen. Zo kan het bijvoorbeeld worden gebruikt om de ontstaanscyclus van goederen bij te houden, waardoor namaak wordt voorkomen. Dit zijn dingen die Cardano gemeen heeft met bijvoorbeeld Ethereum," gaat Schoonbroodt verder.
Schoonbroodt geeft tot slot toe dat crypto-investeringen altijd risico's hebben, maar benadrukt het potentieel van de cryptomunt: "Voor assetmanagers is het belangrijk om te weten dat Cardano een deflatoire cryptomunt is. Dit wil zeggen dat er een vast aantal munten van zijn. Het gaat met andere woorden om een schaars goed. De bovengrens is vastgelegd op 45 miljard en er zullen er nooit meer van zijn. Naarmate de vraag stijgt en het aanbod niet verder kan groeien, zal de waarde toenemen. Daarom is het ook interessant voor langetermijninvesteringen. Natuurlijk kan niemand voorspellen of de vraag ook daadwerkelijk zal stijgen. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Hierdoor blijft het altijd wel een risicovolle investering. Maar in een vermogensportefeuille die wat risico kan gebruiken, is het zeker welkom."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Grote merken stellen Nederlandse consument teleur
 Nederlanders zijn trots op hun werk en doen vaak meer dan wordt gevraagd
 HR-beslisser ervaart te hoge werkdruk op HR-afdeling
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Negen van de tien Nederlanders heeft geen idee hoe om te gaan met digitale munten
 Cryptobelegger houdt vertrouwen ondanks crash
 Tips om cryptojacking te ontdekken en te voorkomen
 Nederland loopt achter als het om investeren in Bitcoin gaat
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Trend van eigen thuisbioscoop zet ook in 2022 door
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
De zes belangrijkste trends voor intelligente documentverwerking in 2022
Van Digital Twins tot afstandscontrole: dít zijn de visualisatietrends van 2022
Brede kijk op netwerksecurity dé uitdaging voor 2022
'Het nieuwe normaal is nu gewoon normaal'
Jongeren zijn extra kwetsbaar voor phishing
Drie manieren om betrokkenheid te creëren bij medewerkers op afstand
Bedrijven willen klantervaring verbeteren in huidige 'digital-first' wereld
Vijf tips voor veiligheidsbewustzijn
Twee op de vijf werkenden laat zich niet verleiden door tekenbonus bij zoektocht nieuwe baan
Deze acht innovatieve features brengt Zoom uit in 2022
meer top 10