zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De cruciale rol van de SAM-professional

De SAM-professional richt zich op robuust Software Asset Management (SAM

28 september 2021 - Wat de helpdeskmedewerkers of netwerkbeheerders doen binnen een organisatie is voor nagenoeg iedereen duidelijk. Dat ligt anders bij de SAM-professional. En dat terwijl hij of zij juist een cruciale rol heeft binnen een organisatie. Voldoende aanleiding voor Crayon om deze IT-professional op wereldwijde IT Professional Day in de schijnwerpers te zetten. 

De SAM-professional richt zich op robuust Software Asset Management (SAM). Bij SAM is altijd sprake van twee partijen: de leverancier en de gebruiker. De basis van een duurzaam beleid op dit gebied is dan ook dat beide partijen inzien dat het in het gezamenlijk belang is om dit beleid in goede samenwerking uit te voeren. De gebruiker profiteert door zijn softwarelicenties optimaal te benutten en geen onnodige kosten te maken. En de leverancier profiteert door de klant waardevol te ondersteunen. Dit levert niet alleen winst op voor de klant zelf, maar draagt ook bij aan betere klantrelaties op de lange termijn. Een SAM-professional heeft oog voor beide partijen.


 
Optimalisatie
De enorme versnelling van de digitalisering met een groeiende dominantie van cloud computing heeft de rol van SAM ingrijpend veranderd. Deze discipline speelt nu een cruciale rol in het waarborgen dat technologieën en infrastructuur van organisaties voldoende flexibel zijn om hun huidige activiteiten te optimaliseren - en schaalbaar genoeg om toekomstige groei te realiseren.
 
Kostenbesparing
Effectief beheer van alle software-assets gaat er niet alleen om dat de softwaremiddelen die een organisatie aanschaft effectief worden gebruikt, maar ook dat kosten niet fors stijgen en dat de belangrijkste klantgegevens op de juiste manier worden opgeslagen. Daarnaast moet SAM bijdragen aan daadwerkelijke kostenbesparingen.
 
Cloud en complexiteit
De actuele mix van on site en cloud maakt dit alles moeilijker. Software- en technologieplatforms ontwikkelen zich razendsnel. Verschillende managers in verschillende afdelingen of locaties kunnen betrokken zijn bij de aanschaf en het gebruik van bestaande en opkomende diensten. AI, Machine Learning en IoT worden overal geïntegreerd. Bij de overstap naar de cloud zijn er daarnaast tal van aspecten waarmee rekening moet worden gehouden voor een kostenefficiënte migratie, solide governance, voortdurende kostenoptimalisatie en voorspelbaarheid van het budget.
De SAM-professional mag minder zichtbaar zijn dan een helpdeskspecialist of netwerkbeheerder, hij of zij is onmisbaar als het gaat om optimaal en efficiënt gebruik van software. De SAM-professional speelt in op al deze aspecten een prominente rol en draagt zo bij aan de digitale transformatie die elke organisatie op dit moment doormaakt.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Groeiend aantal werknemers krijgt in nabije toekomst een digitale collega
 Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen
  Meer dan een kwart van bestuurders niet op de hoogte van low-code no-code revolutie
 Haal in vier stappen het maximale uit uw softwaregebruik
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10