zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer dan een kwart van bestuurders niet op de hoogte van low-code no-code revolutie

Onderzoek onder 1.000 C-Level bestuurders laat zien dat bewustzijn niet overeenkomt met stevige voorspellingen over de groei van technologie

17 augustus 2021 - CLEVR heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek waaruit blijkt dat een significant aantal bestuurders uit nog nooit heeft gehoord van no-code en low-code softwareontwikkeling. Meer dan een kwart (27 procent) van de ondervraagde bestuurders uit Noord-Amerika gaf aan niet op de hoogte te zijn van de technologie stroming.

Het kennisniveau over LCNC was zelfs lager als het ging bij Chief Technology Officers (CTO) in Noord-Amerika, van oudsher de meest technisch geïnformeerde mensen binnen een organisatie. Van de ondervraagden in Noord-Amerika gaf maar liefst 38 procent toe niets te weten over LCNC. Dat stond in schril contrast met hun Europese tegenhangers waar 24 procent van de CTO's in Europa niet bekend is met de technologie.



Nadeel
Angelique Schouten, CEO van CLEVR, waarschuwt dat bedrijven die LCNC niet in hun ontwikkelingsstack hebben opgenomen, gewoon in het nadeel zijn. Schouten maakt deel uit van het team dat de eerste banken ter wereld in staat stelde volledig in de cloud te opereren op basis van Ohpen's AWS cloud-native core banking platform. Ze weet mede daardoor veel van de kopzorgen die gepaard gaan met traditionele softwareontwikkeling binnen organisaties. Schouten stelt dat LCNC bezig is aan een stille revolutie onder ontwikkelaars en managers die de ontwikkeltijd en -kosten willen terugdringen. Software is het kloppend hart van het bedrijfsleven geworden en nagenoeg alle bedrijven over de hele wereld bevinden zich in een of andere fase van het digitaliseren van hun processen. LCNC is een op visualisatie gebaseerde "drag-and-drop" ontwikkelingstechnologie die de noodzaak elimineert om helemaal opnieuw code te schrijven en een veel snellere, flexibelere en goedkopere manier is om oplossingen te bouwen.

Impact
"De huidige situatie voelt een beetje hetzelfde net voordat cloud technologie een vlucht begon te nemen en veel bedrijven dachten dat het hetzelfde was als iCloud of Dropbox," zegt Schouten. "Ze hadden geen idee wat voor impact het zou hebben op hun organisaties. Destijds was er weinig begrip van de kracht van de cloud en wat het zou kunnen brengen voor zowel grotere organisaties als start-ups. LCNC zit op hetzelfde spoor. Alleen door een beter begrip van LCNC kunnen bestuurders alle waarde die de technologie te bieden heeft, eruit halen."

Citizen development
De kracht van LCNC om bedrijven te transformeren komt eraan, aldus de experts. Gartner voorspelt dat tegen 2024 75 procent van de grote ondernemingen ten minste vier low-code ontwikkelingstools zal gebruiken voor IT- en 'citizen development' initiatieven. Maar liefst 78 procent van de ondervraagde bestuurders onderkent deze trend en bevestigen dat ze een of andere vorm van low-code of no-code gebruiken binnen hun organisatie. Hierbij worden als vijf belangrijkste redenen genoemd: 71 procent gaf aan dat LCNC-platforms een superieure ontwikkelsnelheid bieden; 45 procent zei dat de kosten lager zijn in vergelijking tot traditionele software ontwikkeling; 44 procent zei dat het beter aanpasbaar was aan veranderingen en daarmee flexibiliteit biedt; 36 procent gaf aan dat het eenvoudiger is om dergelijke software ontwikkelaars aan te trekken en 33 procent zei dat de applicaties beter schaalbaar zijn (33 procent). Interessant is daarnaast dat zestien procent aangaf dat een van de redenen waarom ze ervoor kozen om met LCNC te ontwikkelen, was dat het leuker was.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier beveiligingslekken gevonden in Microsoft Office
 Coderen net zo belangrijk als leren lezen of schrijven
 Privacy Android-gebruikers in gevaar door kwetsbaarheid op mobile station-modems
 Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10