zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer dan een kwart van bestuurders niet op de hoogte van low-code no-code revolutie

Onderzoek onder 1.000 C-Level bestuurders laat zien dat bewustzijn niet overeenkomt met stevige voorspellingen over de groei van technologie

17 augustus 2021 - CLEVR heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek waaruit blijkt dat een significant aantal bestuurders uit nog nooit heeft gehoord van no-code en low-code softwareontwikkeling. Meer dan een kwart (27 procent) van de ondervraagde bestuurders uit Noord-Amerika gaf aan niet op de hoogte te zijn van de technologie stroming.

Het kennisniveau over LCNC was zelfs lager als het ging bij Chief Technology Officers (CTO) in Noord-Amerika, van oudsher de meest technisch geïnformeerde mensen binnen een organisatie. Van de ondervraagden in Noord-Amerika gaf maar liefst 38 procent toe niets te weten over LCNC. Dat stond in schril contrast met hun Europese tegenhangers waar 24 procent van de CTO's in Europa niet bekend is met de technologie.Nadeel
Angelique Schouten, CEO van CLEVR, waarschuwt dat bedrijven die LCNC niet in hun ontwikkelingsstack hebben opgenomen, gewoon in het nadeel zijn. Schouten maakt deel uit van het team dat de eerste banken ter wereld in staat stelde volledig in de cloud te opereren op basis van Ohpen's AWS cloud-native core banking platform. Ze weet mede daardoor veel van de kopzorgen die gepaard gaan met traditionele softwareontwikkeling binnen organisaties. Schouten stelt dat LCNC bezig is aan een stille revolutie onder ontwikkelaars en managers die de ontwikkeltijd en -kosten willen terugdringen. Software is het kloppend hart van het bedrijfsleven geworden en nagenoeg alle bedrijven over de hele wereld bevinden zich in een of andere fase van het digitaliseren van hun processen. LCNC is een op visualisatie gebaseerde "drag-and-drop" ontwikkelingstechnologie die de noodzaak elimineert om helemaal opnieuw code te schrijven en een veel snellere, flexibelere en goedkopere manier is om oplossingen te bouwen.

Impact
"De huidige situatie voelt een beetje hetzelfde net voordat cloud technologie een vlucht begon te nemen en veel bedrijven dachten dat het hetzelfde was als iCloud of Dropbox," zegt Schouten. "Ze hadden geen idee wat voor impact het zou hebben op hun organisaties. Destijds was er weinig begrip van de kracht van de cloud en wat het zou kunnen brengen voor zowel grotere organisaties als start-ups. LCNC zit op hetzelfde spoor. Alleen door een beter begrip van LCNC kunnen bestuurders alle waarde die de technologie te bieden heeft, eruit halen."

Citizen development
De kracht van LCNC om bedrijven te transformeren komt eraan, aldus de experts. Gartner voorspelt dat tegen 2024 75 procent van de grote ondernemingen ten minste vier low-code ontwikkelingstools zal gebruiken voor IT- en 'citizen development' initiatieven. Maar liefst 78 procent van de ondervraagde bestuurders onderkent deze trend en bevestigen dat ze een of andere vorm van low-code of no-code gebruiken binnen hun organisatie. Hierbij worden als vijf belangrijkste redenen genoemd: 71 procent gaf aan dat LCNC-platforms een superieure ontwikkelsnelheid bieden; 45 procent zei dat de kosten lager zijn in vergelijking tot traditionele software ontwikkeling; 44 procent zei dat het beter aanpasbaar was aan veranderingen en daarmee flexibiliteit biedt; 36 procent gaf aan dat het eenvoudiger is om dergelijke software ontwikkelaars aan te trekken en 33 procent zei dat de applicaties beter schaalbaar zijn (33 procent). Interessant is daarnaast dat zestien procent aangaf dat een van de redenen waarom ze ervoor kozen om met LCNC te ontwikkelen, was dat het leuker was.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Deze acht innovatieve features brengt Zoom uit in 2022
 Vier op de tien Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekeraar
 Bedrijven moeten meer prioriteit geven aan het welzijn van werknemers
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier beveiligingslekken gevonden in Microsoft Office
 Coderen net zo belangrijk als leren lezen of schrijven
 Privacy Android-gebruikers in gevaar door kwetsbaarheid op mobile station-modems
 Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Trend van eigen thuisbioscoop zet ook in 2022 door
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Vier technologietrends die we de komende jaren steeds vaker gaan zien
Twee derde organisaties in afgelopen jaar slachtoffer geworden van ransomware-aanval
Meer dan een derde van de CMO's verliest talent aan concurrenten
De zes belangrijkste trends voor intelligente documentverwerking in 2022
Brede kijk op netwerksecurity dé uitdaging voor 2022
Van Digital Twins tot afstandscontrole: dít zijn de visualisatietrends van 2022
'Het nieuwe normaal is nu gewoon normaal'
Jongeren zijn extra kwetsbaar voor phishing
Drie manieren om betrokkenheid te creëren bij medewerkers op afstand
Bedrijven willen klantervaring verbeteren in huidige 'digital-first' wereld
meer top 10