zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers

Europese Best Workplaces 2021: Nederlandse bedrijven zetten internationaal de toon

24 september 2021 - Voor het eerst sinds 2010 staan twee Nederlandse organisaties op nummer één bij de Europese Best Workplaces: AFAS Software en Viisi Hypotheken. In totaal deden dit jaar 3.000 organisaties mee uit 21 verschillende landen. AFAS Software is Best Workplace in de categorie middelgrote bedrijven. Viisi Hypotheken is nummer één in de categorie kleine bedrijven.

AFAS Software en Viisi Hypotheken wonnen dit jaar al Best Workplaces Nederland. In de Europese lijst steeg Viisi van plaats dertien in 2019, via een vierde plaats in 2020, naar plaats één in 2021; AFAS is nieuw in de Europese lijst. "Leiderschap is de reden dat Nederlandse bedrijven de boventoon voeren. AFAS en Viisi hebben zich een cultuur van vrijheid, vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid eigen gemaakt," zegt René Brouwers, CEO van Great Place to Work Nederland.


 
Nederlandse bedrijven
Dit jaar worden de Europese Best Workplaces voor de negentiende keer georganiseerd. Van de 21 deelnemende Europese landen is Nederland dit jaar met dertien organisaties sterk vertegenwoordigd. Het aandeel Nederlandse bedrijven bedraagt dit jaar zes procent. De dertien bedrijven, waaronder Incentro, TalentCare, DC Klinieken, Werkmandejong en AbbVie Nederland, vonden allemaal hun plek in de ranglijsten van de Europese Best Workplaces 2021. "Allemaal bedrijven die een unieke en vrije bedrijfscultuur creëren en de gekozen cultuurverandering het afgelopen jaar hebben doorgezet, ondanks de fysieke beperkingen door de coronacrisis," zegt Brouwers. "Het is te prijzen dat de deelnemers ondanks die beperkingen de ingezette weg richting goed werkgeverschap niet hebben wegbezuinigd."
 
ICT-sector
De ICT-branche is met 32 procent veruit de best vertegenwoordigde sector, gevolgd door de zakelijke dienstverlening (veertien procent) en financiële instellingen (dertien procent). In 2020 waren de ICT-sector met 38 procent, de zakelijke dienstverlening met negentien procent en financiële instellingen met tien procent het best vertegenwoordigd. Het Duitse DHL Express, vorig jaar tiende, is verkozen tot Best Workplace in de categorie multinationals. De Turkse financiële dienstverlener Kuveyt Türk is nieuw op de lijst en won in de categorie grote bedrijven.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgevers zien welzijn als topprioriteit bij terugkeer naar kantoor
 Nieuw platform wil drempels wegnemen voor vrijwilligerswerk in de baas z'n tijd
 Effectory’s World-class Workplace roept a. s. r. uit tot dé beste werkgever van Nederland
 Thuiswerkers snakken naar echt contact met werkgever
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10