zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een compromis tussen werk en levensgeluk? Nee, bedankt!

Zeven young professionals op zoek naar hun sweet spot

16 augustus 2021 - Het tijdperk van negen tot vijf en sfeerloze kantoren is verleden tijd. Werkgevers en werknemers maken zich op voor een moderne werkvorm waarin thuis en kantoor elkaar afwisselen. Maar wie denkt dat dit het antwoord is op de veranderende behoeften van de nieuwe generatie werknemers, heeft het mis.

De Amsterdamse start-up Sweet Spot doet er een schepje bovenop en ontwikkelde een bijzonder werk- en ontwikkelconcept in het buitenland dat werknemers de kans biedt hun huidige baan te behouden én zichzelf te ontwikkelen. Zeven young professionals werkzaam bij onder andere Heineken, Randstad, Otrium en Traffic Builders namen de proef op de som en vlogen naar Barcelona. Op zoek naar hun sweet spot.


 
Millennials willen anders
Het roer moet om, zo blijkt uit grote onderzoeken van o.a. PwC en Gallup. Ook een eigen survey van de start-up onder 275 personen tussen de 25 en 35 jaar oud bevestigt dat Millennials het graag anders willen. Ze zoeken naar een flexibele levensstijl waarin werk en levensgeluk elkaar niet in de weg zitten, maar juist versterken. Werkgevers moeten dus actief op zoek naar een manier om deze pijlers voor werknemers te faciliteren. Doen ze dat niet, dan resulteert dit in mindere productiviteit en een hoger ziekteverzuim. Sterker nog:  de millennial geeft een bedrijf dat wél aandacht aan hun wensen en welzijn besteedt absoluut voorrang. Voor hen is een goed salaris namelijk allang niet meer de belangrijkste contractvoorwaarde.
 
Gouden combinatie
Oprichters Joost Verhage en Marleen Verweij, beiden ex-consultant op de Zuidas, stelden zichzelf de vraag: waarom kun je niet excelleren in je werk én alles uit het leven halen? Dankzij hun corporate ervaring weten Verhage en Verweij precies wat bedrijven en generatiegenoten belangrijk vinden en nodig hebben. Sweet Spot vangt de wensen en behoeften in een compleet verzorgd programma in Barcelona of Kaapstad dat werk, ontwikkeling en avontuur samenbrengt. 
 
Een retourtje geluk
Hoe dat eruitziet? Professionals wonen en werken één tot vijf maanden in het buitenland, ontmoeten gelijkgestemden en voeren hun dagelijkse werkzaamheden vanaf volledig uitgeruste co-workplekken uit. Bovenal volgen ze onder begeleiding van gecertificeerde trainers een van de unieke ontwikkelprogramma’s voor persoonlijke en professionele groei. Ofwel: dé ingrediënten voor een gelukkige, gezonde en productieve werknemer en het fundament van een duurzame relatie waarin zowel de werkgever als werknemer een sweet spot vindt.
 
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 (Thuis)werkend Nederland staat te popelen om naar kantoor te gaan
 Uitzichtloosheid lockdown verhoogt stress en veroorzaakt minder werkgeluk
 Sfeer en collegialiteit blijven doorslaggevend voor werkgeluk HR-professional
 Waardering tonen belangrijkste voor werkgeluk jongeren
 
 
reacties
 
Quinten  |   | 
24-08-2021
 | 
15:27 uur
Wij merken ook op dat bij ons bedrijf we meer moeten focussen op resultaten en minder op het aantal uren dat gewerkt wordt en wanneer er gewerkt wordt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10