zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

(Thuis)werkend Nederland staat te popelen om naar kantoor te gaan

Werkend Nederland kijkt uit naar weerzien collega's

8 maart 2021 - Naar kantoor gaan was nog nooit zo populair: twee derde van (thuis)werkend Nederland (63 procent) staat te popelen om weer te gaan werken op kantoor. Ze kijken er vooral naar uit om hun collega’s weer te zien. Het idee dat ze straks weer naar kantoor mogen, maakt medewerkers nu al gelukkig.

Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Raet onder ruim 1.250 Nederlandse medewerkers die (gedeeltelijk) thuiswerken.


 
Collega’s maken gelukkig
Werk beslaat voor velen een groot deel van de week. Dan is plezier en geluk heel belangrijk. Eén van de belangrijkste voorwaarden voor werkgeluk is volgens zestig procent van de medewerkers het hebben van leuke collega’s, dat bleek ook al eerder uit het HR Benchmarkonderzoek van Visma | Raet in 2018. Nu de ruime meerderheid (74 procent) overwegend vanuit huis werkt, is die voorwaarde voor werkgeluk afwezig. Nu hebben medewerkers soms geen idee waar hun collega’s mee bezig zijn (41 procent) en missen ze de verbondenheid met de organisatie (52 procent).
Marco Winkel, HR Director bij Visma | Raet: "Inmiddels raast het coronavirus al bijna een jaar over Nederland. Dat betekent dat we ook al bijna een jaar lang massaal onze kantoren mijden. Dit heeft impact. Alles wat het werk extra leuk maakt, zoals het praatu bij de koffieautomaat, de lunchwandeling of de vrijdagmiddagborrel, is weggevallen. Voor de afdeling HR is het nu een extra ingewikkelde taak om collega’s betrokken te houden en te binden." Afgelopen jaar zijn HR-professionals veel mooie initiatieven gestart om bij te dragen aan het werkgeluk en de verbinding. Neem bijvoorbeeld Moniek van Beckhoven, winnares van de HR-professional van het jaar-verkiezing. Zij zorgde er met haar collega’s voor dat de medewerkers binnen haar organisatie hun thuiswerkplek konden ‘pimpen’ om het werk leuker en makkelijker te maken. Winkel: "HR is altijd al een belangrijke schakel binnen de organisatie en dat geldt nu nog meer. Wat ons betreft verdient de hardwerkende HR-professional extra aandacht. Daarom initiëren wij de ‘Dag van de HR-professional’ op dinsdag 16 maart. Dan mag iedereen zijn of haar HR-collega’s in het zonnetu zetten."
 
De Dag van de HR-professional
Met de introductie van de ‘Dag van de HR-professional’ initieert Visma | Raet een officiële dag voor erkenning van het werk van HR-professionals. Via de speciale Dag van de HR-professional-website, die per 1 maart live gaat, kunnen werkgevers hun HR-collega’s iets extra’s geven. De dag van de HR-professional keert ieder jaar terug op de derde dinsdag van maart.
 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Het werk opnieuw vormgeven in een post-pandemische wereld
 Thuiswerken vraagt om vervangen van kantoormentaliteit door een nieuwe lifestyle
 Kantoor wordt ontmoetingsplaats en overlegruimte
 PwC brengt de keerzijde van thuiswerken in kaart
 
 
reacties
 
M.Sommers  |   | 
8-03-2021
 | 
14:18 uur
Dat kan ik me allemaal moeilijk voorstellen, aangezien de digitale middelen zodanig ondersteunend kunnen zijn dat het best aangenaam kan zijn om thuis te werken. Collega's kun je echt wel opzoeken door te bellen, skypen, Ms-Teams. Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen hier in het Westen zo klagen; kijk naar de wereld om je heen (ook naar ons eigen land) waar mensen hun werk, hun banen, alles kwijt zijn geraakt terwijl wij gewoon ons werk kunnen blijven doen. Niet klagen, vragen, maar uitdagen tot nieuwe manieren van (collegiaal) samenwerken!
Mike De Vries  |   | 
17-03-2021
 | 
19:55 uur
@M.Sommers
Op zich eens dat we hier uiteraard van geluk mogen spreken dat het overgrote deel überhaupt nog een baan heeft.
Wellicht staan veel mensen daar te weinig bij stil, maar toch missen de meesten het directe contact met collega's blijkbaar.
Face to face is toch anders dan via skype of zoom.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10