zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hybride en digitale scholing nemen hoge vlucht dankzij corona

Online scholing zal worden blijven ingezet

11 augustus 2021 - Training op locatie verliest terrein. Professionals uit het bedrijfsleven geven aan dat werknemers nog maar in 41 procent van de gevallen op locatie een training volgen. Dat percentage zakt zelfs naar 23 procent als het gaat om deelname aan congressen op locatie. In 71 procent van de gevallen volgen deelnemers de conferenties in hybride vorm.

Van de ondervraagden verwacht 62 procent dat online scholing de komende jaren nog frequenter wordt ingezet. Dat blijkt uit onderzoek dat Motivaction afgelopen juli in opdracht van Rendement Uitgeverij uitvoerde onder 466 professionals in het bedrijfsleven.


Seminars, congressen, eendaagse én meerdaagse trainingen hadden één ding gemeen: ze vonden vooral op locatie plaats. Tot de coronapandemie uitbrak. Het massale thuiswerken heeft alternatieve vormen een boost gegeven en al deze scholingsvormen vinden nu hoofdzakelijk digitaal of in hybride vorm plaats. De coronapandemie heeft daarmee een grote invloed op de vorm van scholing en ontwikkeling. Ondanks die ommezwaai geeft meer dan de helft van de organisaties (53 procent) aan dat ze hun scholingsbeleid niet hebben hoeven aanpassen. Scholingsbudgetten, gesprekken met werknemers over scholing en het vastleggen van scholingsafspraken zijn grotendeels onveranderd gebleven.

Opleiding, training en congres digitaal of hybride en coaching op locatie
Opleidingen van korter dan een jaar en langer dan een jaar vinden nog maar voor een derde (32 procent respectievelijk 34 procent) op locatie plaats. In de helft van de gevallen gebeurt dat in hybride vorm en in een klein deel (negen procent respectievelijk zes procent) volledig digitaal. De grootste verandering is zichtbaar bij kortdurende trainingen en evenementen, zoals eendaagse en meerdaagse trainingen en congressen. Voor eendaagse en meerdaagse trainingen geldt dat die nog maar in vier op de tien gevallen op locatie plaatsvinden. In alle andere gevallen gebeurt dat hybride of digitaal. Bij de congressen gaat het om twee op de tien events die nog puur op locatie plaatsvinden. Coaching (57 procent), training-on-the-job (68 procent) en intervisie (55 procent) vinden nog wel hoofdzakelijk op locatie plaats.

Eendaagse training en vakliteratuur populairst om kennis bij te houden
Als het gaat om de manier waarop werknemers hun vakkennis en vaardigheden bijhouden, staat de eendaagse training met stip op één: in 69 procent van de organisatie komt dit type ontwikkeling regelmatig tot vaak voor. Slechts in een procent van de organisaties komt de eendaagse training nooit voor. Op de tweede plek staat vakliteratuur als belangrijkste middel om bij te blijven. Voor 90 procent van de organisaties geldt dat zij gebruikmaken van vakliteratuur om de ontwikkelingen op hun vakgebied bij te houden. Slechts zes procent maakt helemaal geen gebruik van vakliteratuur.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwen met voltijdbaan scholen zich vaker bij dan mannen
 Nederlanders in door corona getroffen sectoren hebben weinig interesse in omscholing naar techniek
  Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
 Om- en bijscholing onder werkende Nederlanders daalt ondanks actief beleid
 Intentie tot omscholen daalt mogelijk als gevolg van lockdown
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10