zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse vrouwen vinden op kantoor een betere werk/privé balans

Mannen bedenken thuis vaker goede ideeën

23 juni 2021 - Voor 90 procent van de kantoormedewerkers is hybride werken het ‘nieuwe’ normaal. Qua belangrijke arbeidsvoorwaarden komt deze nu met stip op één gevolgd door vakantiedagen en een pensioenregeling. Een meerderheid van de kantoormedewerkers (61 procent) wil ook flexibiliteit in werklocaties en kiezen uit thuis, het hoofdkantoor en deelkantoren dicht bij huis.

Dit blijkt uit onderzoek van flexkantooraanbieder IWG (bekend van Regus en Spaces) onder Nederlandse werknemers met een kantoorbaan. Voor vrouwen heeft dit te maken met een betere werk/privé balans; 43 procent ervaart deze als gezonder wanneer op kantoor gewerkt wordt. Voor 28 procent heeft de werklocatie hier geen invloed op en 29 procent zegt deze gezonde balans juist te realiseren door thuis te werken. Voor mannen zijn al deze groepen nagenoeg gelijk.


 
Het werken op kantoor
Ondanks een betere balans levert het werken op kantoor ook enkele uitdagingen op. Zo geven vrouwen aan dat ze op kantoor meer afleiding ervaren (51 procent). Bij mannen ligt de afleiding zowel op kantoor (43 procent) als thuis op de loer (33 procent). Onze creativiteit is ook niet overal gelijk. Hoewel de grootste groep mannen zowel thuis als op kantoor de beste ideeën bedenkt, geldt voor bijna een kwart (23 procent) dat geniale ingevingen vooral thuis plaatsvinden. Vrouwen geven een duidelijke voorkeur aan kantoor.
 
Flexibiliteit cruciaal
Mannen hechten vooral waarde aan de toegenomen flexibiliteit in werktijden, 47 procent ziet deze arbeidsvoorwaarde graag blijven. Met name omdat een op de drie graag sport onder werktijd. Vrouwen hechten minder belang aan flexibiliteit (40 procent) en sporten onder werktijd is voor ‘maar’ een op de vier een must.
 Annelou de Groot, Development Director IWG Nederland: "Medewerkers hebben andere wensen en behoeften gekregen ten aanzien van het kantoor. Hoewel mannen en vrouwen verschillende redenen kunnen hebben om hybride te willen werken, vinden beide groepen dit tegenwoordig een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Kantoormedewerkers geven nu de voorkeur aan een combinatie van het kantoor, een deelkantoor in de buurt en thuiswerken. Bied medewerkers dan ook flexibiliteit en keuze om te doen wat het beste bij hen past."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werk-privé balans verslechterd door corona
 Werk-privébalans topprioriteit voor werknemers in Nederland
 Werkende Nederlander streeft naar een betere balans tussen werk en privé en gezonder leven
 PwC brengt de keerzijde van thuiswerken in kaart
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10