zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips voor de aanschaf van een laptop voor thuiswerken

Kies de beste laptop voor uw thuiswerkactiviteiten

28 januari 2021 - Nu thuiswerken voor velen de norm is en voorlopig nog wel blijft, is het belangrijk dat werkgevers nadenken over hoe ze hun werknemers met de juiste tools ondersteunen. Dynabook zet de vijf belangrijkste zaken om op te letten bij de aanschaf van een laptop voor thuiswerken op een rij.

#1: Schermkwaliteit


Schermafmeting wordt vaak genoemd als belangrijkste keuzefactor. Hierbij wordt vaak gezocht naar de gulden middenweg tussen groot genoeg om als volwaardige vervanger te dienen voor het desktopscherm, en klein genoeg om eenvoudig mee te kunnen nemen. Gebruikers die hun laptop vaak bij zich dragen, kiezen meestal voor een schermgrootte tussen de 13.3" en 14.1". Grotere schermafmetingen zijn meer geschikt voor laptops die ter vervanging van desktop pc’s dienen of voornamelijk bij het thuiswerken worden gebruikt.
Maar afmeting is niet het enige dat in overweging genomen moet worden bij de keuze voor een scherm. Denk ook aan de resolutie, pixeldichtheid, helderheid. Flexibiliteit is eveneens belangrijk, door bijvoorbeeld te kiezen voor een niet-reflecterend scherm kan er overal gewerkt worden - ook buiten in de tuin op een zonnige dag.
 
#2: Vermogen en snelheid
Voorheen was de keuze voor een zakelijke laptop een keuze tussen vermogen en batterijduur. Gelukkig is met de nieuwste generatie laptops het niet langer noodzakelijk hierop een compromis te sluiten.
Thuiswerken zorgt er echter wel voor dat er niet alleen gekeken moet worden naar het noodzakelijke vermogen om dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Ook de toepassingen die op de achtergrond draaien, zoals verbinding maken met de cloudopslag, een bedrijfs-VPN en andere vormen van toegang op afstand, moeten in de overweging mee worden genomen.
Bij het prestatievermogen hoort ook de stevigheid van het device. Een laptop met een chassis van magnesiumlegering biedt de meeste bescherming en flexibiliteit. Daardoor is de laptop bestand tegen gebruik in een druk huishouden.
 
#3: Toetsenbord
Voor velen hangt de kwaliteit van een laptop volledig af van het gemak waarmee data ingevoerd kan worden. Een toetsenbord van hoge kwaliteit is daarvoor essentieel. De positionering van de toetsen moet goed zijn en ze moeten goed reageren wanneer ze ingedrukt worden. De keuze voor een non-spill toetsenbord zorgt ervoor dat zelfs de meest extreme thuiswerksituatie aan de keukentafel niet leidt tot een niet-werkend device. 
Iedere zakelijke gebruiker die wel eens ’s avonds onderweg is geweest voor zijn werk zal beamen hoe belangrijk een backlit toetsenbord is. Hierdoor kun u zelfs onder de meest abominabele lichtomstandigheden werken.
 
#4: Connectiviteit
Thuiswerken betekent in veel gevallen vaak moeten verkassen: van de keukentafel naar de bank en van het thuiskantoor naar de slaapkamer. Daarom is het verstandig om te letten op hoe snel de laptop aan- en losgekoppeld kan worden van uw thuiswerkomgeving.
De laptop zelf moet een instant on/resume-functionaliteit hebben om snel uit slaapstand kunnen komen, zodat werkzaamheden snel gestart en gestopt kunnen worden. Biometrische authenticatie met behulp van gezichtsherkenning of een vingerafdrukscanner maken veilig en snel inloggen mogelijk. En wanneer u werkt met een docking station met Thunderbolt 3 of USB Type-C, is u thuiskantoor in no-time klaar voor gebruik.
 
#5: Multimedia
Naar multimedia-mogelijkheden wordt te vaak niet gekeken bij de keuze voor een zakelijke laptop. Het grootschalige thuiswerken heeft echter het belang van goede speakers, microfoon en webcam aangetoond. Een laptop met hoogwaardige audio en video zorgt ervoor dat de communicatie op afstand met collega’s en klanten soepeler verloopt. En let er ook op hoe eenvoudig er verbinding kan worden gemaakt met draadloze randapparatuur zoals koptelefoons - zonder dat u hiervoor de hulp van de IT-afdeling nodig hebt. 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren
 Fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt vinden een weg in 2020
 Vier process excellence-trends voor organisaties om in de gaten te houden
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zes tips om zo efficiënt mogelijk thuis te werken
 Fors minder jongeren gebruiken desktop pc om te internetten
 Tien herkenbare frustraties bij het gebruik van uw laptop
 Consumer devices vallen in de bedrijfsomgeving dubbel zo vaak uit als zakelijke devices
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken (1) 
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
top10
Mannen willen geld, vrouwen passende werktijden
BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting
Het Nieuwe Werken en de veranderende rol van leiderschap
Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen
Vijf tips om uw thuiswerkopstelling te verbeteren
Nederlanders meer dan ooit verbonden met hun werkgever
Hoe toekomstgerichte bedrijven data analytics expertise kunnen opbouwen
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken
Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren
Cybercriminelen volgen online activiteiten werknemers op de voet
meer top 10