zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Specialist in IT-beveiliging geeft meer prioriteit aan de cloud door COVID-19

Slechts één op drie vond dat omschakelen naar collectief thuiswerken probleemloos verlopen is

3 november 2020 - One Identity publiceert zijn wereldwijde onderzoeksresultaten naar de ervaringen van IT- en securityteams inzake veranderingen in de werkomgeving door COVID-19. De resultaten bieden inzicht in recent ontwikkelde best practices voor IT-afdelingen en tonen hoe organisaties hier gebruik van hebben gemaakt om voor een goed beveiligde en efficiënte virtuele werkplek te zorgen.

De respondenten van het onderzoek geven unaniem (99 procent) aan dat hun organisatie vanwege COVID-19 is overgestapt op thuiswerken. Slechts een derde daarvan beschrijft die overgang als ‘probleemloos’. Meer dan zes op de tien (62 procent) respondenten geven daarnaast aan dat cloudinfrastructuur nu belangrijker is dan een jaar geleden. 31 procent denkt dat COVID-19 de rechtstreekse oorzaak is van deze verschuiving. De cloud speelt een sleutelrol in de nieuwe manier van werken en voorziet medewerkers van flexibiliteit. Uit de resultaten blijkt echter dat er vóór de pandemie weliswaar al aandacht werd besteed aan cloudimplementaties, maar dat dat lang niet volstond om de drastische verschuiving binnen organisaties in goede banen te leiden.


"Uit dit onderzoek blijkt duidelijk dat de cloud voor veel bedrijven van levensbelang was op het moment dat IT-teams het roer moesten omgooien en de hele organisatie plots van thuis uit ging werken," zegt Rogier Egberink de regional manager voor de Benelux, Frankrijk en Italië van One Identity. "De uitbraak van de wereldwijde pandemie leidde tot plotse veranderingen en dus moest men zich volop concentreren op de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd werden door de abrupte overstap naar de cloud. Het was vooral zaak om zo snel en zo veilig mogelijk te bepalen wie toegang kreeg tot wat en op welke manier."
 
Niet klaar voor de terugkeer naar kantoor
De verschuivingen in prioriteiten wijzen erop dat organisaties zich volop op de basis aan het richten zijn wat IT-beveiliging betreft. Vergeleken met twaalf maanden geleden, geeft 50 procent van de ondervraagden meer prioriteit aan technologieën voor het beheer van toegangsrechten. En 31 procent geeft aan dat dat het gevolg is van de coronapandemie. Meer dan de helft van de respondenten zegt ook meer voorrang te geven aan zaken als identity / access lifecycle management, identity process en workflow, en role management.
Misschien dat ze nog moeten bijkomen van de veranderingen dit jaar, maar slechts 45 procent van de verantwoordelijken voor IT-beveiliging vindt dat ze voorbereid zijn op de aanpassingen die nodig zullen zijn als medewerkers weer terugkeren naar kantoor. Twee derde (66 procent) is er nochtans wel van overtuigd dat de verbeteringen in hun identitymanagement-programma’s naar aanleiding van corona doeltreffend zullen zijn.
"De coronapandemie heeft een aantal zaken niet veranderd, zoals de behoefte aan productiviteit en de eisen op het gebied van compliance waar bedrijven mee te maken hebben," stelt Rogier Egberink. "Juist daarom moesten IT- en securityteams halsoverkop veranderingen in hun systemen doorvoeren, zodat medewerkers veilig en met de juiste controle van thuis uit konden werken. Daarin werden ze deels ondersteund door eerdere investeringen in de cloud, maar de meesten onder hen worstelen nog altijd met een dubbele uitdaging: ervoor zorgen dat hun collega’s toegang hebben tot de middelen die ze nodig hebben om hun taken uit te voeren én ervoor zorgen dat die nieuwe werkomgeving veilig genoeg is."
 
Via deze link kunt u een samenvatting van het onderzoek downloaden. One Identity liet het onderzoek uitvoeren door Dimensional Research. Tussen 20 augustus en 3 september jl. werden hiervoor 1.216 verantwoordelijken voor IT-beveiliging ondervraagd, onder andere ook in de Benelux.
 
 
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot
 World Password Day stond stil bij wachtwoordbeheer
 Vijf tips om persoonsgegevens te beschermen tegen dark web-cybercriminelen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nationaal Thuiswerkonderzoek: veiligheid en privacy in gedrang
 Werken vanuit huis: vijf tools voor uw team
 Werknemer krijgt toegang tot corporate data via persoonlijke apparaten
 Drie all-in-one oplossingen bij digitale werkruimtes
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
top10
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Verbeter uw supplychain, verbeter uw klantervaring
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
meer top 10