zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Worldcom Confidence Index geeft nu ook inzage in bevindingen Nederlandse zakelijke leiders

Vertrouwen van Nederlandse leiders in hun crisismanagementaanpak is gestegen

7 september 2020 - De Worldcom Confidence Index (WCI) is een structureel onderzoek van de Worldcom Public Relations Group naar de mate van vertrouwen in en de bezorgdheid over 23 onderwerpen onder zakelijke leiders. Het onderzoek wordt met behulp van kunstmatige intelligentie (KI) uitgevoerd onder 54.000 CEO's en CMO’s in 30 landen. Sinds juni wordt ook structureel onderzoek uitgevoerd in Nederland.

COVID drukt ook in juli nog steeds een enorm stempel op het wereldwijde vertrouwen. Ondanks dat het vertrouwen van de Nederlandse zakelijke leiders met 23 procent is gestegen ten opzichte van vorige maand, ligt Nederland maar net boven het wereldwijde gemiddelde. "Dat zou te maken kunnen hebben met onze nuchtere volksaard, die we combineren met de wetenschap dat we een capabele regering hebben, een goed zorgstelsel en een redelijk financieel vangnet," aldus Serge Beckers van Wisse Kommunikatie. "Ook wij merken bij onze klanten dat het vertrouwen langzamerhand weer terugkeert. En vooral dat men zich zomaar neerlegt bij de situatie en weer aan de slag wil."


 
HR
Het onderwerp waarvoor de Nederlandse zakelijke leiders met 18,74 procent het meeste engagement toonden, is het bij- en omscholen van medewerkers. De achterliggende gedachte is dat de veranderende economie bedrijven en organisaties dwingt na te denken over een efficiëntere inzet van het personeelsbestand. Dat het Confidence Index-cijfer voor dit thema onder het Nederlandse gemiddelde ligt, laat dan weer zien dat de zakelijke leiders minder vertrouwen hebben in de goede afwikkeling ervan. Dat verklaart mede waarom men er momenteel veel tijd aan besteedt.
Ook het behoud van werknemers kreeg veel aandacht (8,28 procent), maar heeft de hoogste Confidence Index-score in Nederland (21,49). Dat betekent dat men ‘retaining talent’ een belangrijk onderwerp vindt, waarvan men wel vindt dat het goed onder controle is.
 
Duurzaamheid
Opmerkelijk is dat het ‘verminderen van plasticgebruik en andere duurzaamheidskwesties’ met 16,21 procent engagement het een na belangrijkste thema is. Maar terwijl de mate van engagement hoog is, staat dit thema op de Confidence Index op de voorlaatste plaats. Dat geeft aan dat leiders niet veel vertrouwen hebben in hun eigen vaardigheden om dit thema goed aan te pakken.
 
Crisismanagement
Volgens het onderzoek is het vertrouwen van Nederlandse leiders in hun crisismanagementaanpak in juli rond vier procent gestegen ten opzichte van juni. Des te opvallender is dat dit onderwerp nog steeds de laagste Confidence Index-score heeft. Het vertrouwen van de Nederlandse CEO kan dus juist hier een boost gebruiken. "En dat hoeft niet moeilijk te zijn," aldus Beckers. "Goed crisismanagement is een kwestie van een goede voorbereiding en een minutieuze evaluatie van eerdere voorvallen.  Aan de hand daarvan kuny u uw crisisplannen dan weer herzien, of opnieuw op papier zetten."
 
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager en werkgever spelen een belangrijke rol in het creëren van een fit bedrijf
 Het geheim van succesvolle cybersecurity: business in verbinding met IT
 AVG-compliance loopt gevaar door gebrekkige kennis werknemers
 Coronavirus: Sluiting van bedrijven op korte termijn kan risico’s met zich meebrengen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10