zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom ondernemen en studeren wel degelijk samengaan

Learning by doing 2.0

26 augustus 2020 - Ondernemers die al op jonge leeftijd ervaringen opdoen met ondernemen, profiteren daar hun hele leven van. Bovendien beschikken jonge, enthousiaste ondernemers vaak over een frisse blik en vernieuwende ideeën. In tegenstelling tot veel studies die zich niet laten combineren met een eigen onderneming, is die ruimte op Hogeschool Tio er wél.

Op Tio wordt ondernemerschap juist aangemoedigd en is er volop ruimte voor persoonlijke ambities.


 
Studeren én ondernemen
Het grote voordeel van ondernemen tijdens de studie is dat de lesstof direct toegepast kan worden in de praktijk. Zo kunnen studenten hun onderneming naar een hoger plan tillen en tegelijkertijd zichzelf blijven ontwikkelen. Dankzij kleinschalig en persoonlijk onderwijs is er op Tio alle ruimte voor (ondernemers)ambities. Niet voor niets kiezen studenten met een succesvolle business graag voor de hbo-opleidingen van Tio, die stuk voor stuk zijn uitgeroepen tot beste in hun vakgebied door de Keuzegids Hbo.
 
Learning by doing
Praktijkgericht leren staat centraal bij al Tio’s opleidingen. Op Tio doen studenten ervaringen op waar ze nog hun hele (ondernemers)carrière van profiteren. Hoe start je een (online) onderneming? Hoe pak je de productie, marketing en personeelszaken aan? En wat is nodig voor een financieel gezonde bedrijfsvoering? Tijdens praktijkgerichte projecten, studiereizen, stages en eventueel een minor study abroad gaan studenten zelf aan de slag in het werkveld in binnen- én buitenland.
 
Docenten uit de praktijk
Als ondernemer heb je soms behoefte aan een professionele sparringpartner met een objectieve blik. De docenten op Tio zijn professionals die rechtstreeks uit het werkveld komen. Omdat ze in veel gevallen nog met één been in het werkveld staan, weten ze als geen ander wat er speelt binnen de branche. Hun jarenlange expertise en werkervaring brengen ze direct over in de lessen, en met concrete vragen over ondernemen kunnen studenten altijd bij ze terecht.
 
Internationale ambities
Bij alle hbo-opleidingen van Tio speelt het internationale aspect een belangrijke rol. Voor ondernemende studenten met verder reikende internationale ambities is er hbo International Business. De internationaal georiënteerde businessstudie biedt een stevige zakelijke en economische basis, met als extra aspecten finance en e-commerce, en kan ook in het Engels gevolgd worden. De studie van Tio is voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot beste businessopleiding van Nederland (Keuzegids).
 
Profiteren van groot netwerk
Als particuliere hogeschool met een landelijke bekendheid beschikt Tio over een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland. En daar plukken Tio-studenten de vruchten van. Ze krijgen gastcolleges van topondernemers, bezoeken inspirerende ondernemingen tijdens studiereizen, kunnen zichzelf tijdens projecten presenteren aan de branche én mogen stage lopen bij (internationale) topbedrijven. Bovendien krijgen studenten tijdens Tio’s jaarlijkse Career Event, met ruim 150 gerenommeerde (stage)bedrijven, direct toegang tot het Tio-netwerk.
  
Meer weten? Kom naar een Tio open dag (op de vestiging of online)!
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Een derde flexwerkers financieel kwetsbaar
 Studenten verwachten sneller aan baan te komen na afstuderen
 Uzelf overhoren effectievere leerstrategie dan markeren of herhalen
 Werkzoekende wil graag studeren voor (nieuwe) baan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10