zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Millennial vindt dat geluk niet gebonden is aan vinden romantische partner

Millennials trouwen minder vaak en op latere leeftijd

12 augustus 2020 - Uit onderzoek van Businessinsider blijkt dat millennials alles anders doen dan voorgaande generaties als het gaat om trouwen en het leiden van een gezinsleven. Zo zijn millennials veel meer strategisch als het gaat om de liefde en houden zij meer rekening met de financiële gevolgen van zo’n commitment. TrustDeals is deze kwestie verder gaan onderzoeken.

Een meerderheid van de millennials is op dit moment ongetrouwd. Afgelopen jaar was slechts 44 procent van de millennials getrouwd, aanzienlijk minder dan voorgaande generaties: 53 procent van generatie X, 61 procent van de babyboomers en 81 procent van de stille generatie. En als er wel wordt getrouwd, dan gebeurt dat tegenwoordig op latere leeftijd. In 2019 trouwden mannen voor het eerst op 30 jarige leeftijd en vrouwen op 28 jarige leeftijd. Dit is voor beide partijen drie jaar later dan in 2003. Dit is te wijten aan het feit dat millennials meer tijd nemen om de juiste partner te vinden en prioriteit geven aan financieel succes.Meer millennials kiezen voor huwelijkscontracten
Het aantal millennials dat kiest voor het tekenen van huwelijkse voorwaarden is enorm gestegen. In het eerste kwartaal van 2019 zijn dertien procent meer huwelijkse voorwaarden gemaakt dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Een belangrijke oorzaak hiervan is het gegeven dat millennials later trouwen en daarom meer tijd hebben om persoonlijke vermogen op te bouwen. Middels huwelijkscontract kunnen zij dit vermogen beschermen. Deze behoefte komt weer voort uit het feit dat veel millennials kinderen zijn met gescheiden ouders, en daarom kennen zij de noodzaak om de gezamenlijke financiën goed op orde te hebben.

Millennials krijgen later kinderen
Tegenwoordig krijgen mensen later kinderen. Dit komt door de toename van het aantal hogeropgeleiden, waarvan 45 procent millennial is. Zij geven eerst de voorkeur aan carrière maken en genieten van de vrijheid. De gemiddelde leeftijd van vrouwen die hun eerste kind krijgen is ongeveer 30 jaar. Tot begin jaren zeventig was de gemiddelde leeftijd ruim 24 jaar. Daarna is de leeftijd constant gestegen.

Millennials binden zich minder snel
Vier op de tien millennials zijn nog single, omdat zij de ware nog niet zijn tegengekomen. 84 procent van de alleenstaande mannen en 94 procent van de alleenstaande vrouwen zegt liever de rest van hun leven single te blijven, dan te moeten trouwen met iemand van wie zij niet houden. Ook vinden zij dat er geen bepaalde leeftijd is voor het vinden van een partner. 71 procent van de mannen en 76 procent van de vrouwen zegt dat hun geluk niet gebonden is aan het vinden van een partner. Millennials beginnen gemiddeld een jaar later aan een vaste relatie dan generatie X. De leeftijd is verschoven van 27 naar 28 jaar.
 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Pandemie heeft drastische gevolgen voor werk en inkomen Millennials en Generatie Z
 Nederlandse jongeren wereldwijd meest loyaal aan werkgever
 Millennials zien hun loopbaan als onderneming
 Zo wint u de harten van millennials
 
 
reacties
 
Eric  |   | 
6-10-2020
 | 
10:25 uur
Ik ben het absoluut eens met het bovenstaande, zeer goede artikel
Karel  |   | 
12-08-2021
 | 
16:07 uur
Begrijpelijk dat veel millenials kiezen voor huwelijkse voorwaarde. Dit kan inderdaad worden verklaard door het feit dat millenials vaak uit een huishouden komen waarvan de ouders gescheiden zijn. Ook de wens om hun opgebouwde vermogen te beschermen, speelt natuurlijk ook een belangrijke rol.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10