zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ondanks COVID-19 hebben MKB’ers nog steeds groeiplannen

Uitbreiding in nabije toekomst niet uitgesloten voor veel bedrijven

31 juli 2020 - Ondanks de COVID-19 crisis zijn Nederlandse bedrijven hoopvol over de toekomst. Bijna driekwart (74 procent) van de MKB’ers geeft aan dat de lockdown periode heeft gezorgd voor versnelde veranderingen binnen de bedrijfsvoering. Dit biedt bedrijven juist een goed vertrekpunt om de uitdagingen van een internationale uitbreiding aan te gaan.

Een op de tien van de MKB’ers overweegt dan ook binnen twee jaar naar het buitenland uit te breiden. Dit blijk uit onderzoek van DocuSign, marktleider op het gebied van elektronische contracten, onder meer dan 400 Nederlandse ondernemers.


 
Veranderingen op technologisch gebied
De veranderingen die bedrijven ondervinden zijn onder andere merkbaar op technologisch gebied. Dit geeft hen ook de kans om processen zodanig op te zetten dat uitbreidingen in de toekomst gemakkelijker verlopen. Bijna een op de vijf ondervraagde MKB’ers geeft aan dat de crisis de reden is geweest om in technologie te investeren. Bedrijven integreren technologische toepassingen voornamelijk met het doel werkprocessen te stroomlijnen (33 procent) waardoor deze sneller, gemakkelijker en beter op afstand uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast geeft 31 procent van de respondenten aan digitaal te innoveren ten behoeve van de klantenservice. Gebruiksvriendelijkere en snellere processen zijn niet alleen wenselijk voor de werknemer, maar hebben ook direct effect op de klantervaring.
 
Snellere processen
Bovendien zijn snellere processen in de huidige situatie nog wenselijker dan voorheen. Het onderzoek toont namelijk aan dat 40 procent van de MKB’ers specifieke uitdagingen ondervindt vanwege de pandemie. Zo geeft bijna een derde (28 procent) aan dat het betaalvermogen van klanten de grootste zorg is. Aan zowel de klant- als leveringszijde zijn bedrijven daarom geholpen bij real-time inzicht. Door administratieve processen zoals contracten, HR en boekhouding te digitaliseren, versnellen deze activiteiten en worden deze inzichtelijker. Hierdoor zijn ondernemers eerder op de hoogte van de stand van zaken waardoor er gefundeerde besluiten kunnen worden genomen. Bovendien geeft het ondernemers meer tijd om zich bezig te houden met de kernactiviteiten.
Charlie Weijer, Area Vice President Commercial Sales, DocuSign: "De invulling van veilige en efficiënte werkprocessen, en het daarmee wegnemen van onzekerheden, is voor veel bedrijven in Nederland een prioriteit. Wij zien bij klanten dat digitalisering niet alleen bijdraagt aan continuïteit van bedrijfsvoering, maar zelfs aan plannen voor bedrijfsgroei. DocuSign draagt hier een steentje aan bij door bedrijven de kans te geven gemakkelijk en digitaal nieuwe overeenkomsten te sluiten en te ondertekenen."
 
Hoopvol over toekomst
Ondanks de COVID-19 crisis zijn Nederlandse bedrijven hoopvol over de toekomst. Bijna driekwart (74 procent) van de MKB’ers geeft aan dat de lockdown periode heeft gezorgd voor versnelde veranderingen binnen de bedrijfsvoering. Dit biedt bedrijven juist een goed vertrekpunt om de uitdagingen van een internationale uitbreiding aan te gaan.
Het digitaliseren van het contractproces betekent niet alleen dat het ondertekenen digitaal gaat. Alle stappen, van het opstellen, tekenen, handelen en managen, maken onderdeel uit van één vloeiend proces. Hierdoor kunnen bedrijven gemakkelijk contractelementen met klanten bespreken en wijzigen. Daarnaast worden contracten op een veilige manier ondertekend en kan het betaalproces hier feilloos op worden aangesloten. Zo kunnen ondernemers administratieve processen gemakkelijker voldoen en zich richten op de kansen om het bedrijf te groeien.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Psychologische veiligheid creëren: de bouwsteen voor agility
 Phishing meer gericht op nieuwe ‘smoesjes’ door COVID-19
 Gerichte inzet AI nodig om ROI gezond te houden
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Back in business na versoepeling van regels in coronatijd
 Sterk herstel China, maar wel veel lijken in de kast
 Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen
 Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Fit blijven zorgt voor betere prestaties op de werkvloer
reacties
Corona zorgt voor boost in online verkopen (1) 
Tijdens de vakantie fantaseren over later (1) 
Zonnige tendens woningen met zwembad  (1) 
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?  (1) 
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
top10
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
Drie tips om veilig te internetten vanaf uw vakantieadres
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?
Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
Fors meer DDoS aanvallen vanwege COVID-19
Trend zet door: grote concerns die omvallen
Reorganiseren: vier belangrijke aandachtspunten
meer top 10