zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ondanks COVID-19 hebben MKB’ers nog steeds groeiplannen

Uitbreiding in nabije toekomst niet uitgesloten voor veel bedrijven

31 juli 2020 - Ondanks de COVID-19 crisis zijn Nederlandse bedrijven hoopvol over de toekomst. Bijna driekwart (74 procent) van de MKB’ers geeft aan dat de lockdown periode heeft gezorgd voor versnelde veranderingen binnen de bedrijfsvoering. Dit biedt bedrijven juist een goed vertrekpunt om de uitdagingen van een internationale uitbreiding aan te gaan.

Een op de tien van de MKB’ers overweegt dan ook binnen twee jaar naar het buitenland uit te breiden. Dit blijk uit onderzoek van DocuSign, marktleider op het gebied van elektronische contracten, onder meer dan 400 Nederlandse ondernemers.


 
Veranderingen op technologisch gebied
De veranderingen die bedrijven ondervinden zijn onder andere merkbaar op technologisch gebied. Dit geeft hen ook de kans om processen zodanig op te zetten dat uitbreidingen in de toekomst gemakkelijker verlopen. Bijna een op de vijf ondervraagde MKB’ers geeft aan dat de crisis de reden is geweest om in technologie te investeren. Bedrijven integreren technologische toepassingen voornamelijk met het doel werkprocessen te stroomlijnen (33 procent) waardoor deze sneller, gemakkelijker en beter op afstand uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast geeft 31 procent van de respondenten aan digitaal te innoveren ten behoeve van de klantenservice. Gebruiksvriendelijkere en snellere processen zijn niet alleen wenselijk voor de werknemer, maar hebben ook direct effect op de klantervaring.
 
Snellere processen
Bovendien zijn snellere processen in de huidige situatie nog wenselijker dan voorheen. Het onderzoek toont namelijk aan dat 40 procent van de MKB’ers specifieke uitdagingen ondervindt vanwege de pandemie. Zo geeft bijna een derde (28 procent) aan dat het betaalvermogen van klanten de grootste zorg is. Aan zowel de klant- als leveringszijde zijn bedrijven daarom geholpen bij real-time inzicht. Door administratieve processen zoals contracten, HR en boekhouding te digitaliseren, versnellen deze activiteiten en worden deze inzichtelijker. Hierdoor zijn ondernemers eerder op de hoogte van de stand van zaken waardoor er gefundeerde besluiten kunnen worden genomen. Bovendien geeft het ondernemers meer tijd om zich bezig te houden met de kernactiviteiten.
Charlie Weijer, Area Vice President Commercial Sales, DocuSign: "De invulling van veilige en efficiënte werkprocessen, en het daarmee wegnemen van onzekerheden, is voor veel bedrijven in Nederland een prioriteit. Wij zien bij klanten dat digitalisering niet alleen bijdraagt aan continuïteit van bedrijfsvoering, maar zelfs aan plannen voor bedrijfsgroei. DocuSign draagt hier een steentje aan bij door bedrijven de kans te geven gemakkelijk en digitaal nieuwe overeenkomsten te sluiten en te ondertekenen."
 
Hoopvol over toekomst
Ondanks de COVID-19 crisis zijn Nederlandse bedrijven hoopvol over de toekomst. Bijna driekwart (74 procent) van de MKB’ers geeft aan dat de lockdown periode heeft gezorgd voor versnelde veranderingen binnen de bedrijfsvoering. Dit biedt bedrijven juist een goed vertrekpunt om de uitdagingen van een internationale uitbreiding aan te gaan.
Het digitaliseren van het contractproces betekent niet alleen dat het ondertekenen digitaal gaat. Alle stappen, van het opstellen, tekenen, handelen en managen, maken onderdeel uit van één vloeiend proces. Hierdoor kunnen bedrijven gemakkelijk contractelementen met klanten bespreken en wijzigen. Daarnaast worden contracten op een veilige manier ondertekend en kan het betaalproces hier feilloos op worden aangesloten. Zo kunnen ondernemers administratieve processen gemakkelijker voldoen en zich richten op de kansen om het bedrijf te groeien.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Het einde van 9 tot 5?
 Pandemie inspireert tot duurzamer leven
 Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Back in business na versoepeling van regels in coronatijd
 Sterk herstel China, maar wel veel lijken in de kast
 Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen
 Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid
Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Kwart werkzoekende jongeren heeft geen vertrouwen in zoektocht naar baan
70 procent Europese organisaties zet al AI in
meer top 10